Uz unuka

VIDEO | Baka u osamdesetoj godini života uči voziti na Fići

U 81. godini života baka Vinki, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka.
Lifestyle / Flash | 14. 04. 2023. u 07:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinka Đorđević iz Malog Vrtopa kod Gadžinog Hana, prvi put je sjela za volan kada se približila osamdesetoj godini. Vožnja joj se dopala, a vremena i strpljenja za njen hobi, najviše ima njen unuk Jovan.

U 81. godini života baka Vinki, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka Jovana.

Zajedničko vrijeme provode u satima vožnje kojima se ona naročito raduje, piše RTRS.

''On odmalena to voli i radi, mi pored njega pomalo se učili i naučili. Slušamo kako kaže i tako radimo. Osećaj je odličan'', ističe Vinka Đorđević, iz mjesta Mali Vrtop.

Oduvijek je, kaže, željela sjesti za volan, ali u mladosti nije bilo prilike, pa joj unuk pomaže u ostvarivanju davnašnje želje koja je nije napustila ni u devetom desetljeću života.

''Bilo joj je jako neobično to da radi, ali na kraju svake vožnje njoj bude baš zanimljivo. Uporna je, baš hoće da nauči da lijepo vozi'', navodi Jovan Mitrović, unuk.

Na pitanje o tome kakve gume trenutno ima, baka Vinka odgovara: ''Valjda lketnje''. A o brzini u kojoj najčešće vozi, kaže: ''Koju on riješi, tu ubaci, i ja vozim''.

Oprobala se i u Ladi, Golfu, Bagiju i drugim automobilima svog unuka, inače zaljubljenika u četvorotočkaše. Ipak najdraži joj je oldtajmer.

''Fića mi se najviše sviđa. Mali je, a ja sam stara. To baš ide'', smješka se baka Vinka.

Tako se ova neobična posada, koja potvrđuje da i pozne godine mogu biti zabavne i da za učenje i ostvarivanje želja ne postoje starosne granice, može često vidjeti na sportskim terenima u Zaplanju.

Kopirati
Drag cursor here to close