Ekskluzivno

VIDEO | Mayer i Mostarske kiše: Poslušajte pjesmu o tugama mostarskih majki

Lifestyle / Flash | 06. 06. 2016. u 13:16 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Mostarska mati' naziv je pjesme koja će u izvedbi rap umjetnika Mayera, Makka i zbora 'Mostarske kiše' izaći u sasvim novom ruhu. Pjesmu je prije tridesetak godina za Mostarske kiše napisao Pero Zubac, a do ideje za novim aranžmanom je došlo, kako za Bljesak.info govori Darko Majersky Mayer, sasvim slučajno, 'preslušavanjem neke stare glazbe'.

''Droga, kriminal, autobusi za dijasporu samo su neki od razloga zbog kojih majke danas ostaju bez svoje djece...''

''Tražili smo glazbenu podlogu za neke nove stvari, naišli na ovu pjesmu staru preko trideset godina, i odlučili napraviti nešto novo, što i nema mnogo veze sa starom pjesmom. Uzeli smo nekoliko stihova i kad smo već odlučili raditi novu verziju, htjeli smo pozvati i 'Mostarske kiše' koje je u originalu i izvode'', rekao je Mayer i dodao kako su u prošlom tjednu već uradili snimanje u studiju Pavarotti, dok je sad u planu snimanje spota.

Bljesak.info na snimanju u Pavarottiju

Stara nova pjesma te pomalo neobična suradnja, na prvu nije odmah 'kliknula' Mostarskim kišama, no nakon što su, kako ističe Mayer, sjeli i razradili novu ideju, krenuli su na posao.

''Svidio nam se potpuno novi i drugačiji projekt od nama uobičajenih te smo ovu pjesmu, koja govori o realnosti, što je čini još zanimljivijom za slušatelje, odlučili uraditi zajedno'', rekla je za Bljesak.info Amra Dugalić, voditeljica Mostarskih kiša i istaknula kako pjesma govori o želji za boljim životom, koji je danas nažalost, uglavnom izvan granica domovine.Potraga za boljim životom, dodaje Mayer, samo je jedan od razloga zbog kojih mostarske mati danas ostaju bez sinova.

''Droga, kriminal, autobusi za dijasporu, samo su neki od razloga zbog kojih majke danas ostaju bez svoje djece. Poslušajte pjesmu i bit će vam jasno'', poručio je mostarski reper.

Glazbu za 'Mostarsku mati', koja će u punom sjaju biti predstavljena krajem lipnja, uradio je Stjepan Jelica - Albino, mix i mastering Mayer.

Kopirati
Drag cursor here to close