2. ožujka

Maškare stižu u Mostar

Ove godine u povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja pod temom likova iz Harryja Pottera.
Lifestyle / Flash | 27. 02. 2019. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika tradicionalna karnevalska povorka krenut će se u subotu, 2. ožujka s početkom u 11 sati, sa mostarskog šetališta u organizaciji Mostarskih mažoretkinja Mostar i Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Mažoretkinje i sudionici će se za ovu priliku kostimirati u zanimljive i raznolike tematske maske pod temom likova iz Harryja Pottera.

Povorci će se pridružiti mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar, Kuća od Kamenog, vrtić 'Mrvica', Radobolja i djeca iz vrtića 'Sv. Josip', a njihove teme kostima su orginalne: 'lego kocke', 'proljeće', 'pilići', 'suncokreti', 'satovi', 'Mačak u čizmama', 'hawaii' i 'tratinčice'.

Karnevalu će se i ove godine priključiti Osnovna škola Cim, koji su pripremili kostime pod temom 'sladoled' i Osnovna škola Ilići sa svojom grupom 'klaunovi'.

Povorka će se formirati u ulici Nikola Šubić Zrinski (Lenjinovo šetalište) te će se kretati u smjeru prema zgradi 'Spajalica', a po dolasku kod zgrade 'Spajalica' nastavit će se kretati Ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi Mostarka. Na raskrsnici kod Mostarke skrenut će Splitskom ulicom sve do zgrade bivše Kirurgije. Od zgrade Kirurgije će se kretati opet u smjeru prema Rondou.

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača gdje će se sudionici povorke moći počastiti krafnama.

''Molimo sve roditelje i kostimuranu djecu, koja se žele priključiti povorci, a nisu iz navedenih vrtića i škola, da se pridruže lagano koloni iza auto razglasa Videoton, kako se ne bi miješala sa službenim dijelom tematske povorke'', poručili su organizatori.

U slučaju lošeg vremena i prolongiranja karnevala, javnost će biti na vrijeme obavještena.

Kopirati
Drag cursor here to close