Blagaj

Veleposlanici i učenici zajedno čiste Blagaj

Lifestyle / Flash | 20. 04. 2015. u 14:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanici Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske ce 22. travnja zajedno sa učenicima s područja Mostara, aktivistima za zaštitu okoliša i predstavnicima Gradske uprave sakupljati otpad u Blagaju i na taj način obilježiti Dan planete Zemlje.

Akciju organizira Omladinski klub "Novi val" koji u Blagaju vodi Eko centar za edukaciju o zaštiti okoliša. Akcija počinje u 12.30 sati okupljanjem na prilaznoj cesti ka Tekiji.

Organizatori očekuju sudjelovanje oko 150 volontera koji ce svojim angažmanom pokazati kako svaki pojedinac, cak i najmanjim zalaganjem, može učiniti puno za svoju okolinu. Otpad, posebno plastika, ugrožava zdravlje ljudi i životinja i nanosi veliku štetu okolišu.

Posljedice mogu biti jako velike, kao sto smo vidjeli tijekom prošlogodišnjih poplava. Zbog posebnih ljepota i kulturnog značaja, Blagaj je posebno prikladan za ovu akciju, koja bi, po želji organizatora, ubuduće trebala prerasti u godišnju tradiciju.

Omladinski klub “Novi val” ovih dana je pokrenuo i digitalnu kampanju #KolikoSiEko kojom sve građane Bosne i Hercegovine pozivaju da se pridruže obilježavanju Dana planete Zemlje tako što će se 22. travnja pridružiti akcijama čišćenja otpada u svojim sredinama, napraviti svoje selfije kojima ''dokazuju'' svoj angažman i objaviti ih na društvenim mrežama.

''Novi val'' već dugi niz godina u Eko centru Blagaj organizira mnoge projekte edukacije o zaštiti okoliša za školsku djecu i grupe iz cijele Hercegovačko-neretvanske županije.

Djeca imaju mogućnost da na ovom području promatraju orlove lešinare, jašu magarce, uživaju u sportskom penjanju, igranju na dječjim igralištima i na taj način dožive komadić netaknute prirode u neposrednoj blizini čuvene Tekije.

Ovom prilikom ce njemački veleposlanik Christian Hellbach po prvi put obići Eko centar Blagaj, projekt koji njemačka Vlada podržava dugi niz godina, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close