Vedri osmijeh

''Vedri vedre s prijateljima'': Druženjem protiv diskriminacije

Lifestyle / Flash | 02. 12. 2016. u 18:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Osnovne škole Petra Bakule u Mostaru održano je druženje ''Vedri vedre s prijateljima''. Druženje je organizirala udruga ''Vedri osmijeh'' povodom obilježavanja dana osoba s invaliditetom.

Središnji dio druženja je bila promocija knjige “Male basne”, autorice Sonje Jurić.

Književnica Jurić poznata je po svom humanitarnom radu i ukupnu nakladu većine svojih izdanja darovala je različitim socijalnim ustanovama ili udrugama. Ovoga puta ukupnu nakladu “Malih basni” darovala je udruzi “Vedri osmijeh”.

Uz književnicu i djecu iz udruge “Vedri osmijeh” u programu su sudjelovali Milena Bandić Jukić, psihologinja Marijana Tomić, učenici OS Silvija Strahimira Kranjčevića te zbor “Leptiri” iz župe sv. Mateja.

Važno je napomenuti kako se uz promociju knjigu održava i kampanja protiv diskriminacije osoba s invaliditetom pod sloganom „Ne pristajem na ograničenja“, koju provodi projekt O.P.T.I.O.N.

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3.12. 2016. godine, ista Kampanja protiv diskriminacije osoba s invaliditetom pod sloganom „Ne pristajem na ograničenja“ održat će se ispred Mepas Mall-a u Mostaru i BBI Centra u Sarajevu.

Projekt „O.P.T.I.O.N.” financira Europska unija, a sufinancira Caritas Italiana. Provodi ga udruga “Vedri osmijeh” iz Mostara i Caritas Barske nadbiskupije u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, Caritasom BiH i Udruženjem paraplegičara Bar.

Kopirati
Drag cursor here to close