OKC Abrašević

Večer Stand Up komedije Kršenje - Andrija Dabanović i Marko Puljiz

U oba slučaja Kršenje se tiče pravila humora i očekivanja šta to predstavlja stand up komedija općenito.
Lifestyle / Flash | 26. 02. 2019. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pozornici OKC 'Abrašević' u petak 1.3. nasmijavat će vas Marko Puljiz i Andrija Dabanović i to sa svojom novom predstavom “Kršenje”. Program počinje u 20:30 sati.

Ova dugo spremana premijera ima dvostruku simboliku: Kršenje kao pogled na životna pravila onako kako to nalaže odrastanje na Alipašinom polju čije boje brani Marko i Kršenje kao prirodna ljepota koju u izobilju daje zemlja odakle dolazi Andrija.

U oba slučaja Kršenje se tiče pravila humora i očekivanja šta to predstavlja stand up komedija općenito. Organizatorima večeri komedije je posebno je drago što će kršenje svoju premijeru dobiti upravo u glavnom gradu suverene Hercegovine, majke svakog krša.

Više o komičarima:

Marko "AmeLa" Puljiz je komičar koji ponosno ističe da dolazi iz jednog posebnog svijeta i mikrokulture Alipašinog polja. Zahvalan je na sivilu i armiranom betonu koji je oblikovao njega i njegov autentičan ugao gledanja na život.

Blagodati ljubavi prema socijalnoj psihologiji primjetne su na njegovim nastupima na kojima uspješno “skida” i secira pojave i posebnosti mentaliteta svih naroda regije. Svima već poznata Markova ljubav prema jezicima također daje svoje plodove u čestim naletima improvizacije. Iako svestran, jedina etiketa i odrednica na koju pristaje je ta da je Al'pašinac. Svijm'!

Andrija Dabanović je prvi Crnogorski stand up komičar. Obzirom da je jedini, ujedno je i najbolji i najgori. Bez obzira na to, ovaj đetić je u više navrata osvojio simpatije sarajevske publike nakon čega je razumljivo i regionalna popularnost i prihvaćenost išla bez problema.

On je klasični story-teller koji vas uvlači u svoj svijet i otkriva najgore strane sebe i najmračnija stanja u kojima je bio samo da vi to ne biste prolazili... iznova... Na njegovim nastupima prekasno shvatamo da smo mu svojim smijanjem odavno dozvolili prelazak svake granice intime i da u tome istinski uživamo. To je ok, jer Andrija nas uči kako se smijati bez sažaljenja, istinski nas opušta i 'hinjski' nam poklanja katarzu kad shvatimo da smo potpuno ista vrsta.

Ulaz na ovaj događaj je 5 KM. Zbog ograničenog broja mjesta rezervacije su poželjne, a iste možete izvršiti na e-mail: [email protected] ili na tefonski broj: 063477188.

Kopirati
Drag cursor here to close