Blagoslov i primopredaja

Uručena i blagoslovljena dva nova automobila za projekt ''Širokobriješke sestre kućna njega''

Zapadnohercegovačke i voditelj projekta Josip Zelenika koji se zahvalio svima koji su sudjelovali i podržali ovaj projekt.
Lifestyle / Flash | 25. 04. 2024. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva nova automobila, koja će biti korištena u projektu ''Širokobriješke sestre - kućna njega'' uručena su i blagoslovljena u četvrtak kod crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Riječ je o dva nova automobila Volkswagen Polo proizvedena 2024. godine ukupne vrijednosti 83.600 KM s PDV-om.

Na simboličnoj svečanosti nazočnima se obratio tajnik Crvenog križa Županije.

Zapadnohercegovačke i voditelj projekta Josip Zelenika koji se zahvalio svima koji su sudjelovali i podržali ovaj projekt.

''Niste sami''

Župni vikar fra Ivan Crnogorac izrekao je molitvu te blagoslovio vozila, a svojim dolaskom podršku su izrazili i predstavnici Crvenog križa Ljubuškog i Centra za socijalni rad Ljubuški gdje se ovakav projekt ''Niste sami'' odnedavno provodi u 33 mjesne zajednice na čemu im se srdačno zahvaljujemo.

Primopredaji i blagoslovu nazočili su, između ostalih, predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović s ministrom pravosuđa i uprave Vjekoslavom Lasićem, gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Širokoga Brijega Vinko Topić, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović te predstavnici Civilne zaštite Grada Širokoga Brijega kojima se zahvaljujemo na svesrdnoj podršci u našem radu i ovom projektu.

Prikladna socijalna skrb

Također, blagoslovu i primopredaji nazočili su domaćini iz Crvenog križa Širokoga Brijega na čelu s predsjednikom Srećkom Sliškovićem.

Zahvaljujući projektu kućne njege ''Širokobriješke sestre'' 150 korisnika na području Širokoga Brijega tijekom 12 mjeseci će besplatno dobiti prikladnu socijalnu skrb. Nositelj ovog hvalevrijednog projekta vrijednog 295.632,62 KM za 12 mjeseci je Crveni križ Široki Brijeg.

Partner projekta ''Širokobriješke sestre – kućna njega'' je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske koje sufinancira projekt s 56,2%, dok preostali dio sredstava osigurava Grad Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close