Prognoza

Upozorenje zbog padalina, moguće bujične poplave u Srednjoj Bosni

Količina padavina koja se očekuje je između 20 i 40 l/m2
Lifestyle / Flash | 31. 05. 2023. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne s kišom u sjevernim područjima, a tijekom dana u cijeloj zemlji s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini nešto manje oblačnosti prije podne. U sjevernim, sjeveroistočnim i djelomično središnjim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica.

 Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 27 stepeni.

Žuto upozorenje

Iz FHMZ-a navode da je upaljeno žuto upozorenje zbog obilnih padalina. Izdano upozorenje se odnosi na očekivanu količinu padalina (8 i više litara po metru kvadratnom) tijekom jednog sata.

U sjevernim i središnjim područjima Bosne lokalno jači pljuskovi i grmljavina, što može uzrokovati pojavu bujičnih poplava.

Upozorenje je izdano za jučerašnji i današnji dan. Količina padavina koja se očekuje je između 20 i 40 l/m2.

Vrijeme narednih dana

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčanije, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne pljuskovi i grmljavina širom zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stupnjeva.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima. Lokalno je moguća i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close