Borac za ljudska prava

Upoznajte Nyakim Gatwecham - kraljicu mraka

Lifestyle / Flash | 05. 07. 2017. u 15:44 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nyakim Gatwecham je južnosudanski model koja je zbog svoje boje kože dosegla veliku popularnost.

S njezinom duboko-pigmentiranom kožom i žestokom odlučnošću da razbije barijere konvencionalne ljepote motivira druge da učine isto i budu svoji.

Ova 24-godišnja modna ikona, koja živi u Minneapolisu u Minnesoti, ne srami se svojeg melanina i ima želju da čitav svijet tako gleda na njezinu kožu.

''Moja čokoladna koža je elegantna, pa ju tako i predstavljam... kao boju naroda pobjednika'', napisala je na jednoj od svojih brojnih Instagram fotografija koje redovito prelaze preko 10 000 likeova.

 

Također je i objavila da je pokušala izbijeliti svoju kožu zbog pritiska javnosti, od čega je ipak odustala i priznala kako dobiva veoma čudna pitanja zbog svog izgleda, što ju čini prepoznatljivijim modelom.

Gatwech nije samo zagovornica raznolikosti u modnoj industriji, već je i zagovornica prava crnaca širom svijeta. Čak je i prozvana ''Kraljicom mraka'', a koji naziv rado prihvaća, piše BoredPanda.

''Crna je snažna, crna je prelijepa, crna je zlatna boja ... ne dopustite da američki standardi naštete vašoj afričkoj duši. Volite kožu u kojoj živite, bez obzira na boju ili nijansu'', poručuje Gatwech.

?????

A post shared by Nyakim Gatwech (@queenkim_nyakim) onMay 20, 2017 at 1:21pm PDT

Kopirati
Drag cursor here to close