Odgovoran zadatak

Upoznajte Hrvata koji izrađuje slavne kipiće Oscara

Lifestyle / Flash | 19. 02. 2016. u 15:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od daleke 1928. godine kada su prvi put dizajnirani, slavne statue Oscara izrađivala je tvrtka R.S. Owens & Co. iz Chicaga, no ove je godine po prvi put Akademija tu dužnost prepustila nekome drugome.

Odgovoran zadatak dopao je kompaniju Pollich Tallix Fine Art Foundry koju vodi vlasnik i osnivač Dick Polich, sin hrvatskih doseljenika u SAD. Kako piše New York Times, danas 82-godišnji Polich je dosad surađivao sa više od 500 umjetnika, ima diplomu iz ekonomije sa Yalea gdje se istaknuo i kao uspješan sportaš, a dodano je stekao diplomu i iz područja metalurgije.

Tako je započela i uspješna poslovna priča o Pollich Tallix Fine Art Foundry, u čijim pogonima Pollich i danas provodi veći dio dana.

Kompanija ima više od 45 godina iskustva u ovom sektoru i čitav niz uspjeha i priznanja, no poklonjenim povjerenjem Akademije se i te kako ponose.

Osim što su izradili glumcima toliko sanjane kipiće, Polich Tallix ih je i redizajnirao, kako bi više sličili originalu, prvi put dodijeljenom 1929. godine.

Godinu dana ranije osmislio ih je naime umjetnik George Stanley, a u originalu su bili izliveni u bronci.

We are pleased to announce that we are now casting the Oscar Statuettes for The Academy of Motion Picture Arts and Sciences; to say that we're excited and honored would be an understatement.

Posted by Polich Tallix Fine Art Foundry on Tuesday, 16 February 2016
Kopirati
Drag cursor here to close