Nevrijeme

Upaljen žuti meteoalarm za cijelu BiH

Ponegdje u centalnim i istočnim područjima, uz kišu moguća je i pojava grada.
Lifestyle / Flash | 20. 05. 2020. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuti meteoalarm upaljen je za danas za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine zbog obilnih padalina i grmljavine.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje u centalnim i istočnim područjima, uz kišu moguća je i pojava grada.

Na području Banjaluke, Prijedora, Višegrada i Foče očekuju se mjestimično obilnije padaline sa pljuskovima i grmljavinom.

Na području Sarajeva, Bihaća, Livna i Tuzle danas se očekuje grmljavina, dok se na području Trebinja očekuju lokalni grmljavinski procesi sa padalinama, a na području Mostara grmljavina.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 7, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Bihać, Drvar, Jajce i Livno 14, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 15, Bijeljina i Doboj 16, Grude 17, Široki Brijeg 18, Neum, Stolac i Trebinje 19 i Mostar 21 stupanj

Krajem dana, postupan prestanak padalina, najprije u sjevrnim područjima, a u noći sa srijede na četvrtak i u ostalim djelovima. Vjetar slab do umjeren istočnog smjera, a u sjevrozapadnim područjim na momente i pojačan. Poslije podne, vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 22 do 24 stupnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close