Brrrrr

Upaljen žuti meteoalarm, temperature u BiH će pasti do -13

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2017. u 07:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će u većem dijelu zemlje prevladavati sunčano vrijeme, sa niskim jutarnjim temperaturama zraka.

Povećane niske naoblake i magle će biti u sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab, većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -13 i -7°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -4 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Inače, na području Hercegbosanske županije zbog ekstremno niskih temperatura i magle za danas je na snazi narančasti meteoalarm, a dok je na područjima Hercegovačko-neretvanse, Županije Sarajevo, Unsko-sanske i Tuzlanske županije, zbog niskih temperatura na snazi ŽUTI meteoalarm, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Stabilne vremenske prilike uvjetuju danas relativno povoljnu biometeorološku prognozu.

U središnjim i istočnim dijelovima BiH, usljed dužeg zadržavanja naoblake, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu neraspoloženja, nesanice i dekoncentracije.

Najveće probleme će uzrokovati niske temperature, osobito astmatičarima i osobama s ishemijskim bolestima, stoga bi trebali izbjegavati boravak na otvorenom, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close