Žuti meteoalarm

Upaljen meteoalarm: Čuvajte se visokih temperatura i grmljavine

Lifestyle / Flash | 11. 06. 2015. u 13:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH je zbog opasnosti od grmljavine upaljen žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. Žuti meteoalarm je upaljen u mostarskoj, trebinjskoj, banjalučkoj, bihaćkoj, tuzlanskoj, livanjskoj, sarajevskoj i fočanskoj reiji.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju meteoalarma.

Inače, žuti meteoalarm je u BiH upaljen i za petak kada se stanovništvo upozorava na opasnosti od velikih vrućina i grmljavine.

Zbog velikih vrućina na oprezu trebaju biti stanovnici prijedorske, banjalučke, tuzlanske, fočanske, trebinjske, visočke i mostarske regije.

Kako je objavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini sutra se očekuje uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u većem dijelu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 17, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 28 do 33 stupnjeva.

U Sarajevu će sutra biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tijekom dana su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 30 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U središnjim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su registrirani pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Jajce 18, Kupres 20, Ivan-sedlo, Sarajevo 22, Livno 26, Bugojno, Gradačac, Tuzla 27, Bihać, Goražde, Zenica 28, Drvar, Neum, Sanski Most 29, Mostar 32, Stolac 33 i
Čapljina 34 stupnjeva.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 sati iznosila je 25 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close