Projekt vrijedan 2 mil. $

UNESCO, UNICEF I UNDP u BiH provode projekt ''Dijalog za budućnost''

Lifestyle / Flash | 19. 11. 2014. u 20:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim Ujedinjenih naroda (UN) u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH razvio je projekt ''Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini“ koji su 7. studenog počele provoditi agencije UNESCO, UNICEF i UNDP.

Tim povodom voditelj projekta Namik Hadžalić danas je predstavio ovaj projekt koji je nastao na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i glavnog tajnika UN-a, koji su prepoznali potrebu za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH.

Za implementaciju projekta UN Fond za izgradnju mira osigurao je dva milijuna američkih dolara.

''Aktivnosti projekta, koji će trajati do 31. prosinca 2015. godine, realizirat će se kroz tri tematske oblasti, kultura, obrazovanje i mladi. Zato ga provode UNESCO, UNICEF i UNDP putem triju komponenti'', izjavio je Hadžalić..

Istaknuo je da je prva komponenta projekta Platforma dijaloga za BiH koja će povezati donositelje odluka na višim i nižim razinama, građane i civilno društvo.

Program malih grantova od 700.000 američkih dolara, putem kojeg će se financirati lokalne inicijative koje promoviraju suživot i poštivanje različitosti je druga komponenta projekta.

''Ovaj program je zanimljiv za mlade, ali i za neformalne grupe i pojedince. Na ovaj način UN u BiH prvi put radi program grantova za neformalne grupe pored nevladinih organizacija. Zainteresirani više informacija o ovom programu mogu pronaći na stranici www.un.ba'', kazao je Hadžalić.

Zbog poboljšanja komunikacije građana i medija provodit će se treća komponenta komunikacije i rada na terenu.

Opći strateški učinak ovog projekta jest umanjiti opasnost ponovnog sukoba i nasilja, promoviranjem mirnog suživota putem povjerenja, poštivanja različitosti, te jačanjem građanskog i interkulturnog dijalog među građanima, posebno mladima.

Kopirati
Drag cursor here to close