Nova godina

Unatoč niskim temperaturama javni doček privukao veliki broj ljudi

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2017. u 07:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više tisuća građana Sarajeva i gostiju iz inozemstva dočekalo je 2017. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine uz nastup pop zvijezde Dine Merlina.

Usprkos niskim temperaturama organizirani javni doček Nove godine privukao je veliki broj ljudi, uključujući turiste uglavnom iz susjednih zemalja.

Dio Trga pretvoren u multimedijalnu instalaciju 

Uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao je uz vatromet i glazbu. Okupljenima je sretnu 2017. godinu zaželio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. Jedan dio Trga bio je pretvoren u multimedijalnu instalaciju skulpture stilizirane u obliku ptice, koja spaja umjetnost i tehnologiju, ljude i svjetove.

Ova skulptura je u posljednjim sekundama 2016. godine simbolično uzletjela noseći poruku slobode i mira svih građana BiH. Autorica ove multimedijalne instalacije s kojom je Sarajevo ušlo u novu godinu je američka umjetnica bh. podrijetla Edina Selesković.

Javni doček nove godine u Sarajevu protekao je uz velike sigurnosne mjere.

Zeničani su Novu godinu dočekali uz "Divlje jagode" i prijatelje

Veliki broj Zeničana su u veselom raspoloženju dočekali Novu godinu na glavnom gradskom trgu uz glazbu nekoliko grupa i vatromet.

Točno u ponoć sugrađanima i brojnim gostima obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović, koji im je u ime Gradskog vijeća i gradske uprave zaželio "više veselja, više zdravlja, više sreće, više optimizma, i nadam se boljem zaposlenju ovog grada". "U nadi da ćemo zajedno napraviti bolju Zenicu, za bolji život sviju nas neka ste mi živi i zdravi, i sretna vam Nova 2017.godina", kazao je Kasumović.

U programu tijekom javnog dočeka Nove godine nastupale su brojne domaće grupe i ansambli, a glavni gost programa bila je rock grupa "Divlje jagode". Cjelokupan program i atmosferu sa javnog dočeka na Trgu Alije Izetbegovića u brojne domove uspješno je prenijela lokalna TV Zenica, tako da zbog hladnog vremena, a bilo je -6 stupnjeva Celzija, neki i nisu došli na trg, ali su pratili cjelokupan program, koji zaslužuje odličnu ocjenu.

U brojnim zeničkim ugostiteljskim objektima također je bilo veselo, ali najveći broj Zeničana je dočekao Novu godinu u obiteljskoj atmosferi i sa prijateljima u svojim stanovima.

Doček Nove godine u Banjoj Luci uz Tijanu Dapčević

I pored niske temperature od nekoliko stupnjeva ispod nule, više tisuća uglavnom mlađih Banjalučana i njihovih gostiju, dočekalo je Novu godinu na otvorenom uz glazbu Lukijana Ivanovića, Dušana Svilara, Aleksandru Radović i Tijanu Dapčević.

Tradicionalno, u ponoć je priređen vatromet.

Veselo je bilo i u brojnim ugostiteljskim objektima u Banja Luci, ali je najveći broj građana, kao i svake godine dočekao Novu godinu u svojim domovima.

Gradonačelnik Igor Radojičić uputio je čestitku povodom Nove godine, uz uvjerenje da biti bolja od 2016. i da ćemo se u Banja Luci svake godine moći pohvaliti novim sadržajima i generalno poboljšanjem života u gradu.

 



Kopirati
Drag cursor here to close