Lemmy

Umro frontmen Motörheada

Lifestyle / Flash | 29. 12. 2015. u 06:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umrla je jedna od najvećih legendi rock glazbe, frontmen Motörheada I an Fraser Kilmister, poznat po nadimku Lemmy.

Imao je 70 godina, a bend je objavio kako je preminuo od raka.

Da je obolio doznao je tek prije nekoliko dana, 26. prosinca, dva dana nakon što je proslavio 70. rođendan, piše Jutarnji list.

''Nema jednostavnog načina za reći ovo... naš veliki, plemeniti prijatelj Lemmy preminuo je danas nakon kratke bitke s ekstremno agresivnim rakom. Doznao je da je obolio 26. prosinca, bio je doma, sjedio i u društvu obitelji igrao svoju omiljenu videoigricu, najnoviju iz serije The Rainbow'', stoji u objavio na službenoj Facebook stranici Motörheada.

''Ne možemo ni početi izražavati svoj šok i tugu, nema tih riječi'', dodaje se.

'Više ćemo imati za reći u danima koji su pred nama, ali za sada, molimo vas... pojačajte pjesme Motörheada, pustite Hawkwind glasno, pojačajte Lemmyjevu glazbu do daske. Popijte koje piće. Pričajte si priče. Slavite život ovog divnog, sjajnog čovjeka koji ga je sam obožavao živjeti. Upravo bi to on želio da sada radite', stoji još u objavi, uz poruku 'Born to lose, lived to win', što je i naslov jedne od Motörheadovih pjesama.

Među prvima koji su izrazili sućut bio je velikan heavy metala Ozzy Osbourne. '''Izgubio sam jednog od najboljih prijatelja, Lemmyja, danas. Jako će mi nedostajati. Bio je ratnik i legenda. Vidjet ćemo se na drugoj strani'', napisao je na Twitteru Ozzy.

Lemmy je i prije nego je doznao da ima rak imao zdravstvenih problema, prije nekoliko je godina išao na operaciju usađivanja defibrilatora zbog problema sa srcem, a zadnjih je godina znao otkazivati nastupe zbog velike iscrpljenosti i hematoma, navodi Jutarnji.

Kopirati
Drag cursor here to close