Dogodi se

Umrla žena koja je kucala iz lijesa na svom sprovodu - Da, dobro ste pročitali

Bella Montoya provela je sedam dana na intenzivnoj njezi, ali je umrla u petak navečer nakon što je doživjela moždani udar, priopćilo je ekvadorsko ministarstvo zdravstva.
Lifestyle / Flash | 19. 06. 2023. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamdesetšestogodišnja žena iz Ekvadora koja je nedavno proglašena mrtvom i koja je tokom vlastitog sprovoda kucala iz svog lijesa sada je umrla, javlja Sky News.

Bella Montoya provela je sedam dana na intenzivnoj njezi, ali je umrla u petak navečer nakon što je doživjela moždani udar, priopćilo je ekvadorsko ministarstvo zdravstva.

Montoya je umrla u gradu Babahoyo u bolnici u kojoj je bila pod nadzorom nakon bizarnog incidenta kada je pogrešno proglašena mrtvom. Zbog incidenta je vlada pokrenula istragu u bolnici, a formirano je i tehničko povjerenstvo koje će pregledati kako bolnica izdaje smrtovnice, prenosi Hina.

Video:  

Gilberto Montoya, sin 76-godišnjakinje, rekao je da još nije dobio od vlasti nikakvo medicinsko objašnjenje o tome šta se dogodilo. Dodao je da se sestra njegove majke službeno žalila i traži identificiranje ljekara koji ju je proglasio mrtvom.

Montoya, bivša medicinska sestra, hitno je vraćena u bolnicu nakon što je provela pet sati živa u svom lijesu u pogrebnom preduzeću u petak.

“To nas je sve uplašilo. Bilo nas je 20-ak tamo… Nakon otprilike pet sati bdjenja iz lijesa su počeli dopirati zvukovi. Mama je bila umotana u plahte i udarala je o lijes. Kada smo prišli, vidjeli smo da teško diše”, ispričao je sin pokojnice.

Montoya se sada nalazi u istom pogrebnom preduzeću gdje se incident dogodio. Bit će pokopana na javnom groblju, piše Sky News.

Kopirati
Drag cursor here to close