Do 23 stupnja

Umjereno oblačno, moguća kiša

U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 12. 05. 2020. u 08:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjevernim i sjeverozapadnim područjima jutros je pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i kiša. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-Sedlo 13, Drvar, Jajce, Sokolac i Srebrenica 14, Grude 15, Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik 16, Bugojno, Gradačac i Trebinje 17, Bihać i Stolac 18, Neum i Sanski Most 19 i Mostar 20 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas, nešto sunčanije prije podne u centralnim i istočnim područjima. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, a na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina. Poslijepodne, postupan prestanak padalina i smanjenje oblačnosti, a samo ponegdje na jugu, jugozapadu i u centralnim područjima moguće su padaline. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 20, a na jugu zemlje od 20 do 23 stupnja.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Tijekom dana, povećanjem oblačnosti, moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close