Dobrovoljno darivanje

Ultrasi darovali krv: Prepoznaju potrebu da pomognu ljudima

Lifestyle / Flash | 02. 06. 2015. u 09:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, Klub navijača "Ultras - Zrinjski" Mostar organizirao je redovitu, drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

''Ultrasi uvijek prepoznaju potrebu da pomognu ljudima. Veliko hvala od srca na ovoj akciji, nadamo se i u buduće istoj suradnji i da ih bude u što većem broju'', zahvalio je Danijel Nedić liječnik s Odjela transfuziologije SKB Mostar.

Kako je Nedić rekao za Bljesak.info svake godine akcije se organiziraju u isto vrijeme u periodu prije ljeta, jer tada u Mostaru nema velikog broja studenata i odziva te na neki način nastoje motivirati ljude da se odazovu u što većem borju.

''Pored ove organiziramo i brojne druge akcije pa ovim putem pozivamo ljude da se odazovu i pomognu nekome kome je zaista potrebno. Sam čin darivanja krvi je veliko humano djelo. Kad darujete krv pomažete nekome čije je zdravlje zaista ugroženo Krvni pripravak ne možete kupiti u ljekarni i na neki način moramo povezati zdravlje ljude i bolesne, a to radimo preko transfuzije'', kazao je Nedić.

Bolnica sada raspolaže 'finim' brojem doza, međutim kako kaže doktor Nedić, nikada se ne može reći da je to dovoljno.

''Uvijek imamo određene potrebe i uvijek ih nastojimo zadovoljiti i ispuniti'', dodao je.

Član Kluba navijača 'Ultras - Zrinjski Robert Burić za Bljesak.info je rekao kako Klub navijača već niz godina organizira akcije darivanja krvi.

''Drago nam je što možemo pomoći. Pozivamo sve da nam se pridruže i u idućim humanitarnim akcijama već od četvrtka na turniru 'Volim te bola' u Ilićima'', kazao je Buruć.

Kopirati
Drag cursor here to close