Besplatno u Veliku Britaniju

Ukrajinskim izbjeglicama dostupno još 4.500 karata za put u Veliku Britaniju

Wizz Air, Fondacija Shapiro, Fondacija Steve Morgana i partneri proširuju ponudu besplatnih ulaznica kako bi pomogli što većem broju Ukrajinaca da pristupe viznoj šemi Vlade Ujedinjenog Kraljevstva
Lifestyle / Flash | 20. 06. 2022. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Wizz Air danas je objavila da je njihova zajednička inicijativa sa neprofitnim organizacijama Choose Love, The Shapiro Foundation, The Steve Morgan Foundation i USPUK produžena do kraja lipnja 2022. godine, sa 4.500 besplatnih karata koje su još uvijek dostupne ukrajinskim izbjeglicama za put u Veliku Britaniju.

Partnerstvo je pokrenuto u svibnju 2022. godine s početnih 10.000 besplatnih karata koje su bile dostupne do 15. lipnja.

Produženje inicijative do kraja lipnja omogućava većem broju ukrajinskih izbjeglica, koje lete iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovačke, da putuju u Veliku Britaniju uz podršku vizne šeme Vlade Ujedinjenog Kraljevstva “Domovi za Ukrajinu”.

Od svibnja je inicijativa omogućila besplatno putovanje za više od 5.000 izbjeglica, omogućavajući im da se nastane u Velikoj Britaniji sa svojim sponzorima.

Od 14. lipnja, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izdala je 88.000 viza Ukrajincima u okviru svoje šeme viza “Domovi za Ukrajinu”. Preko 51.800 njih je već stiglo u Veliku Britaniju, a proširenje ove inicijative omogućit će da još više ukrajinskih obitelji bude primljeno u Ujedinjeno Kraljevstvo u narednim tjednima.

Besplatne karte Wizz Aira dostupne su na ukupno 61 ruti na kojoj avioprevoznik prometuje od Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovačke do Velike Britanije, a uključuju jedan komad ručnog prtljaga i jedan predmet prijavljenog prtljaga (do 32 kg) po osobi.

József Váradi, glavni izvršni direktor Wizz Aira, rekao je: ''Drago nam je što je Wizz Air u mogućnosti da nastavi podržavati ukrajinske izbjeglice kao dio programa Vlade Ujedinjenog Kraljevstva ‘Domovi za Ukrajinu’. Produžavajući našu ponudu besplatnih karata do kraja lipnja, nadamo se da će još mnogo Ukrajinaca stići u UK i biti povezani sa svojim sponzorom. Naša srca su uz ukrajinski narod u ovo vrijeme krize i želimo da odigramo svoju ulogu u ovim naporima pružajući besplatno, sigurno i gostoljubivo putovanje svima kojima je to potrebno.”

Edward Shapiro, iz Shapiro fondacije, rekao je: “Drago nam je što smo podržali letove za više od 5.000 Ukrajinaca u proteklom mjesecu. Kako se užasna situacija u Ukrajini nastavlja, cijenimo stalnu posvećenost Wizz Aira i naših filantropskih partnera da prošire ponudu besplatnih letova za britansku šemu ‘Domovi za Ukrajinu’.”

Navedeni broj karata (4.500) po cijeni od 0 EUR važi do isteka raspoloživosti za odabrane letove sa polaskom do 30. lipnja 2022.

Jedna torba za ručnu prtljagu (max: 40x30x20cm) i jedan komad prijavljenog prtljaga (do 32kg) je uključen. Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na: https://wizzair.com/#/rescue. 

O Wizz Airu     

Wizz Air, europska niskotarifna aviokompanija sa najvećom stopom rasta, ima flotu od 153 aviona tipa Airbus A320 i A321. Tim posvećenih profesionalaca u oblasti zrakoplovstva nudi kvalitetnu uslugu po veoma niskim cijenama karata, što je Wizz Air učinilo omiljenim izborom 27,1 milijuna putnika zaključno sa 31. ožujka 2020. godine.

Wizz Air je član Londonske berze pod oznakom WIZZ.

Kompanija je nedavno ušla među deset najsigurnijih aviokompanija na svijetu po izboru airlineratings.com, jedine svjetske rejting agencije u oblasti sigurnosti i proizvoda, i osvojila Nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini koju dodjeljuje ATW i koja predstavlja najviše priznanje za jednu aviokompaniju ili pojedinca. 

O Choose Love 

Choose Love podržava izbjeglice i raseljene osobe u 22 zemlje širom svijeta. Trenutno rade sa 68 lokalnih partnera širom Ukrajine, financirajući hitnu medicinsku pomoć, evakuacije, hranu, sklonište, podršku LGBTQIA+ organizacijama i specifičnu podršku BIPOC zajednici.

Njihova kampanja je do sada prikupila preko 7 milijuna funti https://chooselove.org/

O Fondaciji Shapiro 

Fondacija Shapiro je ponosna što je lider u pružanju usluga najugroženijoj populaciji svijeta: 70,8 milijuna izbjeglica, interno raseljenih osoba i tražitelja azila.

Kroz partnerstva na pet kontinenata, naši ciljevi su da ublažimo patnju u najekstremnijim situacijama i da aktivno razvijamo kreativne mogućnosti preseljenja u naprednim ekonomijama https://theshapirofoundation.org/ 

O Fondaciji Steve Morgan 

Osnovan 2001. godine od Stevea Morgana CBE, kako bi podržao projekte koji pomažu djeci i obiteljima, osobama sa fizičkim poteškoćama ili poteškoćama u učenju, starijim osobama ili socijalno ugroženima u Sjevernom Velsu, Merseysideu i Cheshireu.

Imovina od 300 milijuna funti od 2001. https://stevemorganfoundation.org.uk/

O USPUK 

USPUK (Ukraine Sponsorship Pathway) je dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Londonu. Mi smo tim odvjetnika, poduzetnika, novinara, stručnjaka za tehnologiju, zapošljavanje i financije koji žele pomoći Ukrajincima raseljenim zbog rata u Ukrajini koji žele da putuju u Veliku Britaniju u okviru programa 'Domovi za Ukrajinu'.

Blisko surađujemo sa programom 'Domovi za Ukrajinu' Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i sa drugim dobrotvornim i dobrovoljnim organizacijama od povjerenja, a imamo ukrajinski tim na terenu i u Varšavi i u Krakovu u Poljskoj. https://www.uspuk.org/   

Kopirati
Drag cursor here to close