nova obitelj

Ugostite srednjoškolca iz inozemstva i upoznajte svijet u svom domu!

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2016. u 16:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’Ugostite srednjoškolca iz inozemstva i upoznajte svijet u svom domu! Ugošćavajući AFS sudionika, činite svijet tolerantnijim, a svojoj obitelji i AFS sudionika pružate nezaboravno iskustvo interkulturnog učenja’’, istaknuto je u pozivu Udruženja građana "Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini".

UG “Interkulturni susreti u BiH” poziva zainteresirane obitelji da se prijave da ugoste jednog od 15 učenika - srednjoškolaca iz Italije, Belgije, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Turske i Islanda koji u BiH dolaze 2.rujna. AFS učenici kada dođu u BiH redovno pohađaju srednju školu, idu na tečaj jezika i zahvaljujući nevjerovatnim domaćin obiteljima imaju prliku da otkriju kako to izgleda život u BiH.

‘’Izaberite program od 3 ili 10 mjeseci, ovisno od mogućnosti vaše obitelji te upoznajte novu kulturu unutar vaša četiri zida. Kroz zajednički život i razgovore sa učenikom iz inozemstva učite povijest, mentalitet i jezik jedne nepoznate zemlje. Učenik koji boravi kod vas nije samo vaš gost, već i član vaše obitelji. Učenik na razmjeni nakon kratkog vremena postaje vaš „sin“ ili „kćerka“, odnosno, „brat“ ili „sestra“. Snažna mreža iskusnih i obučenih AFS volontera će vam pružiti podršku i pomoć prije, tijekom i nakon završetka programa.

Svaka obitelj može postati AFS domaćin obitelj – takođe samohrani roditelji i bračni parovi bez djece. AFS domaćin obitelji širom svijeta su ljudi dobre volje koji na volonterskoj bazi, primaju učenika u svoj dom kako bi učeniku predstavili svoju kulturu i upoznali kulturu učenika. Ne morate imati veliku kuću ili dodatnu sobu. Slobodan krevet, mjesto za stolom i otvoreno srce je sasvim dovoljno da postanete domaćin obitelj i dio interkulturnog susreta’’, stoji u pozivu.

Udruženje građana Interkulturni susreti u BIH (UG ISU BIH) je nevladina, neprofitabilna, stranački i vjerski neorijentirana organizacija. UG ISU BIH u suradnji sa globalnom mrežom AFS Intercultural Programs organizira međunarodne programe razmjene učenika i volontera u cilju unaprjeđenja interkulturalnog učenja i promoviranja tolerancije. AFS programi su nagrađeni od stane Ujedinjenih naroda.

Ukoliko se pitate se kako postati AFS domaćin obitelj i u svoj dom primiti jednog AFS učenika pišite UG ISU BIH na email [email protected] ili pozovite njihov ured na 033 974 606 svaki radni dan u periodu od 10 do 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close