Put u život

Malim koracima ka boljem životu

''Puž'' trenutno okuplja 35 članova te 40 volontera.
Lifestyle / Flash | 30. 03. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Livnu postoje brojne zajednice koje svojim djelovanjem život svojim sugrađanima čine puno ljepšim i bogatijim. Jedna od takvih, o kojima treba govoriti, je Udruga Puž u Livnu.

Njihova Udruga predstavlja ''Put u život'' osoba s invaliditetom, a osnovali su je roditelji djece s posebnim potrebama 2019. godine, kako bi poboljšali kvalitetu njihova života i uključila djecu u svakodnevni život zajednice kroz različite aktivnosti.

''Puž'' trenutno okuplja 35 članova te 40 volontera, a kako su kazali za Bljesak.info radi se o roditeljima i djeci svih starosnih skupina.

Naime, livanjski roditelji su u stalnom strahu za budućnost svoje djece koja će trebati pomoć kada njih više ne bude. Zato, žele ući  u veći projekt kroz koji bi se omogućio smještaj za osobe s invaliditetom kako bi imali sigurno okruženje.

Ova udruga kroz svoj rad i aktivnosti uči i roditelje kako da prihvate činjenicu da je njihovo dijete s posebnim potrebama, jer s vremenom mogu shvatiti kako to ''nije križ, nego blagoslov''.

Prošlog vikenda, plesom i pjesmom na središnjem trgu u Livnu Udruga je sa svojim sugrađanima obilježila Svjetski dan posvećen osobama s Downovim sindromom.

Pozivnice koje su radili članovi naše Udruge za Andreu i Ivana

Objavljuje Udruga PUŽ LivnoPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

Kojim putem kroče u život svi okupljeni u Udruzi Puž moglo se vidjeti na priredbi kroz niz aktivnosti, a veliku radost su pokazali i kroz plesne koreografije za koje ih je ovom prigodom pripremio plesni klub LDF Livno.

Rad Udruge prepoznaju brojni Livnjaci, od manjih donacija do većih. Tako svoje veliko srce pokažu učenici iz osnovnih i srednjih škola, udruge poput Livanjske zajednice Frankfurt, a nedavno se i općinski zastupnik dr. Jandre Hrgić odrekao svog honorara općinskog vijećnika u periodu od godinu dana u korist Udruge.

Općinski zastupnik dr. Jandre Hrgić bio nam je u posjeti sa svojom obitelji. Članove naše udruge počastio je pićem i...

Objavljuje Udruga PUŽ LivnoUtorak, 23. ožujka 2021.

Inače, sve osobe s invaliditetom mogu postati članovi ove Udruge bez obzira na starosnu dob, a svi ostali su pozvani i dobrodošli podržati ih u njihovom radu.

Redovita druženja i aktivnosti se održavaju subotom u prostorijama Udruge u 16h, a samo neke od redovitih aktivnosti su izrada rukotvorina, pozivnica i zahvalnica za vjenčanja…

Kopirati
Drag cursor here to close