Dobro je bitno

Udruga 'Fra Maden Hrkać' i Ana Ljubas dobitnici nagrade 'Ponos Hrvatske'

Projekt se nastavlja s ciljem doniranja dječjih električnih autića drugim bolnicama diljem Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 14. 02. 2022. u 11:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać" i Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb, ovogodišnji su laureati nagrade "Ponos Hrvatske", a nagrađeni su za projekt nabave dječjih električnih autića za najmlađe pacijente KBC-a Zagreb.

Početkom prosinca 2020. godine, u suradnji s pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Zagreb Anom Ljubas, službeno je pokrenut projekt nabave dječjih električnih autića najmlađim pacijentima u KBC Zagreb, a prvi dječji električni autići isporučeni su već kroz nekoliko dana na pedijatrijske odjele te bolnice. Prvi električni autići su nabavljeni zahvaljujući donaciji tvrtke "ToyBox" i obitelji Zorović iz Zagreba, priopćeno je iz humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać".

Iz Udruge su rekli kako nisu sanjali da će projekt imati ovakav odjek u javnosti i da će baš zbog njega dobiti nagradu "Ponos Hrvatske".

"Istraživanja i iskustva u svijetu pokazuju da korištenje dječjih električnih autića za odlaske najmlađih pacijenata na terapije i u operacijske sale zbog različitih operativnih zahvata iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja. Osim toga, dječji električni autići pomažu i u razvoju dječje svijesti o prostoru, spretnosti i finih motoričkih sposobnosti kroz jednostavnu vožnju i zabavu. Na ovaj način želimo podići kvalitetu života oboljele djece u bolničkom okruženju i omogućiti da imaju pozitivno iskustvo boravka u istome", izjavio je predsjednik humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" Ivan Soldo.

Projekt se nastavlja s ciljem doniranja dječjih električnih autića drugim bolnicama diljem Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

"Otkad su dječji autići postali dio zdravstvene usluge na dječjim odjelima KBC-a Zagreb, puno je manje tuge, stresa i ostalih negativnih emocija koje prate stanje bolesti. To je uvelike olakšalo i rad medicinskom osoblju jer sada se naši mali pacijenti puno lakše odvajaju od roditelja i sa smiješkom odlaze na preglede i u operacijske sale", istaknula je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u KBC Zagreb Ana Ljubas.

Humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać" pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Do sada je Udruga pomogla više tisuća osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su dolazile na liječenje u Zagreb.

Kopirati
Drag cursor here to close