Bingo

Učenici sačuvali bosansku kuhinju

Lifestyle / Flash | 25. 04. 2016. u 11:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 23.4. u 11 sati ispred Hipermarketa Sjenjak u Tuzli održana je završna manifestaciju za projekt ''Bosanska kuhinja u mom domu'' u kojoj su sudjelovale osnovne škole iz Tuzle.

Uz kreativne radionice i animatore, razne igre, oslikavanje lica, ali i mnoštvo degustacija na drugačiji način su pokušali približili bosansku kuhinju našim osnovcima.

Projekt se provodi u cilju promoviranja važnosti involviranja djece u bosansko-hercegovačko društvo te kao završni dio projekta ''Kuhamo zajedno'' dvije domaće kompanije koje imaju zajedničku misiju, graditi zajedno bolju BiH, priopćeno je.

"Mališani su ovdje da pokažu svoja znanja i vještine te da pokažu da mala raja zaista može znati mnogo toga, kao i da mogu učiniti veliki korak kada je u pitanju izgradnja bolje BiH", rekla je brend menadžerica za juhe i začine u kompaniji Vispak Zerina Muco.

Kompanija Bingo je podržala Vispakovu radionicu i školu o bosanskoj tradicionalnoj kuhinji, gdje su djeca interaktivno sudjelovala u projektu. Projekt je zaista koristan jer je lijepo učiti djecu od malih nogu koliko je raznolika naša kultura i tradicija, jer ih istovremeno učimo da trebaju biti ponosni na istu, " izjavila je Amna Džambić, iz marketing službe Bingo.

Napominjemo, Vispak i Bingo su u proteklom razdobljuuključili najjaču vojsku u očuvanje Bosanske kuhinje, kao simbola BiH. Učenici 9 osnovnih škola sa područja grada Tuzle u periodu od ožujka do travnja imali su priliku izraziti svoju kreativnost i znanje o bh. tradiciji kroz umjetnost, crtanje i pisanje na temu ''Bosanska kuhinja u mom domu''.

Tijekom kampanje predstavnici Vispaka i Binga posjetili su škole i na satima razredne nastave su predstavili značaj poznavanja i očuvanja bosanske tradicije.

Kopirati
Drag cursor here to close