UN

U svijetu moguće iskorijeniti glad do 2030. godine

Lifestyle / Flash | 10. 07. 2015. u 11:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) ocijenila je u petak da je moguće iskorijeniti glad u svijetu do 2030. godine sa 267 milijardi dolara investicija godišnje u sljedećih 15 godina.

''Poruka izvještaja je jasna: ako zadržimo status quo imat ćemo 2030. godine više od 650 milijuna ljudi koji pate od gladi'', izjavio je Jose Graziano da Silva, generalni direktor FAO-a prezentirajući u Rimu ovaj izvještaj zajedno sa Svjetskim programom za hranu (PAM) i Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (FIDA).

''Naš izvještaj procjenjuje da će iskorjenjivanje kronične gladi zahtijevati investicije u visini od 267 milijardi dolara godišnje tijekom 15 sljedećih godina, što je 160 dolara godišnje za svaku osobu koja živi u siromaštvu'', kazao je on.

''Budući da to odgovara sumi od 0,3 posto svjetskog bruto proizvoda, osobno mislim da je cijena koju treba platiti kako bi se iskorijenila kronična glad relativno niska'', kazao je direktor FAO-a.

Izvještaj su sačinile tri UN-ove organizacije specijalizirane za borbu protiv gladi i razvoj poljoprivrede, prije treće međunarodne konferencije o financiranju razvoja koja će se održati od 13. do 16. srpnja 2015. godine u Addis Abebi, u Etiopiji.

Kopirati
Drag cursor here to close