Ispraćaj

U subotu sahrana velikog glumca Mande

Lifestyle / Flash | 16. 06. 2016. u 15:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Milorad Mandić Manda bit će sahranjen u subotu, 18. lipnja, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, priopćilo je danas Pozorište "Boško Buha", na čijem čelu je bio.

Opelo počinje u 13:30 sati u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju. Prethodno će u 11 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, biti održana komemoracija.

Milorad Mandić Manda (1961.) preminuo je u srijedu, nakon što mu je pozlilo tijekom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture 'Vuk Karadžić'. Početkom svibnja je napunio 55 godina. Milorad Mandić Manda se rodio u Beogradu 3. svibnja 1961. godine.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jeftovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječjeg kazališta 'Boško Buha'. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije 'Bajka za laku noć' koje su se emitirale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu 'S one strane duge', što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dječjih glumaca i zabavljača. Od 1995. je vodio emisiju 'Više od igre' na RTV Pink, prenosi B92.

Igrao je u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića 'Lepa sela lepo gore'. Bio je voditelj kviza 'Uzmi ili ostavi', koji se prikazivao na televiziji B92, a vodio je i kviz 'Ja volim Srbiju', koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji.

Kopirati
Drag cursor here to close