Pljuskovi u BiH

U srijedu pljuskovi na istoku, jugoistoku i jugu BiH

Popodne će na istoku, jugoistoku i jugu doći do povećanja oblačnosti sa pljuskovima, dok će u ostalim predjelima biti suho
Lifestyle / Flash | 14. 05. 2019. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno, svježije i pretežno suho vrijeme, a na istoku, jugoistoku i jugu mogu se očekivati pljuskovi s grmljavinom.

Jutro će u sjevernoj polovini zemlje biti oblačno, a na jugozapadu, sjeveroistoku i istoku tmurno s mogućnošću slabe sipeće kiše ili rosulje. Oko rijeka, u kotlinama i na visoravnima moguća je magla, priopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

Tijekom dana na sjeveru će biti pretežno do potpuno oblačno, a od centralnih predjela ka istoku, jugoistoku i jugu promjenjljivo, ponegdje i sa sunčanim intervalima.

Popodne će na istoku, jugoistoku i jugu doći do povećanja oblačnosti sa pljuskovima, dok će u ostalim predjelima biti suho, prenosi Srna.

Jutarnja temperatura zraka iznosit će od tri do sedam, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 17, na jugu do 20 stupnjeva Celzija.

Puhat će slab do umjeren vjetar, zapadnog i sjeverozapadnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera, priopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

Temperatura zraka u 14.00 sati: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak tri, Kalinovik i Sokolac četiri, Mrkonjić Grad pet, Nevesinje, Bugojno, Sarajevo i Tuzla šest, Srebrenica i Jajce sedam, Brčko, Banjaluka, Gacko, Doboj, Zvornik i Bijeljina osam, Prijedor, Rudo i Foča devet, Višegrad 10, Bileća i Mostar 13, Trebinje 14 i Neum 17 stupnjeva Celzija.

Kopirati
Drag cursor here to close