rip

U Španjolskoj umrla kćerka Ante Pavelića

Lifestyle / Flash | 28. 12. 2015. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Madridu je u 92. godini preminula kćer poglavnika NDH Ante Pavelića - Višnja.

Preminula je na Božić, a osim problema sa kukom kojeg je operirala nije imala, kako kažu njeni prijatelji, većih zdravstvenih problema. Višnja je živjela sama u malenom stanu u blizini stadiona Reala, a prijatelji ističu da je živjela u vrlo skromnim uvjetima i bez stalnih prihoda.

Ona je to i potvrdila u jednom od posljednjih intervjua.

''Sve što imam je u ovom stanu od osamdesetak kvadrata. Priče o opljačkanom zlatu i raskošnom životu moje obitelji su komunističke izmišljotine. Zar mislite da bih više od 40 godina živjela u ovako skromnom stanu u Madridu da smo imali neko bogatstvo? Nakon smrti moga oca, u ovom stanu sa mnom su do svoje smrti živjeli moja majka i moj brat. Ovaj stan, s ovim knjigama i svim što vidite, je sva moja imovina koju posjedujem.

Ne računam tu na imovinu koju sam naslijedila od bake i djeda po ocu, a koju nijedna dosadašnja vlast u Republici Hrvatskoj nije htjela da mi vrati. Nitko se još ne usuđuje da potpiše povraćaj naše oduzete imovine iako je zakonski sve čisto. Očito je da u današnjoj Hrvatskoj vrijede dvostruka pravila, izjavila je prije dvije godine Višnja Pavelić u intervjuu Fenix magazinu.

Kopirati
Drag cursor here to close