Red Bull RapLika

U Sarajevu se održao okršaj najboljih bh. freestyle repera

U prvom krugu snage su odmjerili 2Cheif i Trispa, Phona i Normala, Geko i Sokol, te MC Nuha i Rapsod MC, a pobjede su odnijeli Trispa, Phona, Sokol i MC Nuha.
Lifestyle / Flash | 09. 04. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub Underground je u subotu 7. travnja bio premali da primi sve ljubitelje hip-hopa koji su pohrlili da svjedoče okršaju najboljih bh. freestylera. Dolazak im se potpuno isplatio: u paklenoj atmosferi, osam MC-ijeva je priredilo vrhunski show, boreći se za prestižni naslov kralja bh. freestylea i ulaznicu za regionalno finale Red Bull RapLike 2018.

Svojom rimama smišljenim na licu mjesta pred izuzetno težak zadatak su stavili žiri u kojem su sjedili Kontra, Stoposto i Branski.

U prvom krugu snage su odmjerili 2Cheif i Trispa, Phona i Normala, Geko i Sokol, te MC Nuha i Rapsod MC, a pobjede su odnijeli Trispa, Phona, Sokol i MC Nuha.

Nemoguće je bilo ne uočiti - a na to je sjajnom podrškom reagovala publika - impresivan napredak koji su MC-ijevi ostvarili od prošle godine. Možda najmjerodavniji da o tome sudi je Frenkie, koji već godinama izbliza prati freestyle scenu, navode organizatori u priopćenju.

''Definitivno se vidi napredak i veliki interes. Drago mi je što vidim neka nova imena, koja su večeras iznenadila, a vidi se da su i MC-ijevi koji su ranije sudjelovali radili na sebi i vježbali. RapLika iz godine u godinu postaje jača i popularnija i dobiva novu generaciju i nove sudionike, izjavio je Frenkie.

Video: Red Bull Raplika 2018 BH Finale - Story clip

Prva polufinalna borba je donijela sudar Trispe i Phone, iz kojeg je kao pobjednik izašao Trispa, mada je mladi MC iz Odžaka, Phona, po mnogima bio jedno od najugodnijih iznenađenja ovogodišnje RapLike i definitivno velika nada za budućnost.

U drugom polufinalu sreli su se freestyle veteran MC Nuha iz Vogošće i Sokol iz Bihaća, do sada potpuna nepoznanica na sceni. Sokol je nakon žestoke borbe priredio vrhunsko iznenađenje izbacivši Nuhu, koji je prije natjecanja slovio za favorita za ukupnu pobjedu.

Sokol se na tome nije zaustavio: nastavio je u istom furioznom tempu i nakon žestoke finalne borbe protiv Trispe potpuno zasluženo ponio krunu kralja bh. freestylea. Došavši niotkud, mladi Bišćanin s minhenskom adresom je kao outsajder napravio senzaciju, a sada mu predstoji da pokuša isto to uraditi na regionalnom finalu 30. lipnja u Tuzli.

''Znao sam da će biti fantastično, bez obzira na ishod. Protivnici su bili veoma jaki, ali sve je to sport, jako su dobri momci. Publika je bila fenomenalna, zaista nemam riječi. Od regionalnog očekujem istu atmosferu'', izjavio je nakon trijumfa Sokol.

Prije finala je održana borba za treće mjesto. U ovom sjajnom duelu Nuha, koji nije psihički pao nakon poraza u polufinalu, pobijedio je Phonu, što mu se itekako isplatilo. Naime, pored pobjednika koji se plasira izravno, drugog putnika u regionalno finale određuje žiri na osnovu cjelokupnog nastupa na natjecanju, kako bi se izbjegle negativne posljedice eventualno 'nepravednog' žrijeba. A žiri je odlučio da je upravo Nuha taj koji je, pored Sokola, pokazao najviše i on će po drugi put uzastopno predstavljati BiH u regionalnom finalu, stoji u priopćenju.

Uz njih dvojicu, boje BiH će braniti prošlogodišnji regionalni prvak Arot iz Tuzle, a njima će se nakon natjecanja u svojim zemljama pridružiti najbolji freestyleri iz Hrvatske i Srbije.

Pobjednik je, pored titule, kao nagradu dobio beat, snimanje, miks i produkciju pjesme u studiju DB u Sarajevu, kod Kolaterala i Shtuke, a trojicu prvoplasiranih nagradio je i Harri Tatoo studio.

 Ionako izvrsnu atmosferu svojim nastupima između betlova dodatno su zagrijali Kontra i Frenkie, Helem Nejse kojima se na sceni pridružio Shtela, te Stoposto sa gostima Black Berizom i Katarzom. Dobra zabava se na after partyju uz Indiga nastavila do duboko u noć.

Ono što slijedi su natjecanja u Zagrebu (25.4.) i Beogradu (9.5.) nakon kojih će biti poznata imena svih osam sudionika regionalnog finala, koje će biti održano 30. lipnja na Sonom trgu u Tuzli. Sudeći po subotnjoj večeri u Undergroundu, može se očekivati još bolje i spektakularnije natjecanje nego prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close