Nagla promjena

U poslijepodnevnim satima stižu oblaci i kiša

Lifestyle / Flash | 31. 05. 2017. u 06:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Sokolac 12, Ivan-sedlo i Kupres 13, Drvar i Livno 14, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Grude 16, Jajce, Sanski Most, Stolac, Trebinje i Tuzla 17, Prijedor i Zvornik 18, Banja Luka, Doboj i Zenica 19, Bijeljina, Gradačac, Mostar i Neum 20 i Bihać 21.

Atmosferski tlak zraka je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Poslijepodne i u večernjim satima, razvojem naoblake, najprije u zapadnim, središnjim i istočnim područjima Bosne bit će s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padaline će u večernjim satima samo ponegdje biti mjestimično i intenzivnije. Očekivana količina padalina tijekom dana u središnjim i zapadnim područjima između 10 i 20 mm, lokalno i do 25 mm, a u ostalim djelovima između 2 i 5 mm.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren zapadnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu do 31 stupanj.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tijekom dana, doći će do povećanaj naoblake, što će rezultirati kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 26 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close