(Ne)vrijeme u BiH

U nedjelju pljuskovi i grmljavina - intenzivnije padaline u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 11. 06. 2016. u 15:49 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegoviniu će u nedjelju preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padaline očekuju se u jutarnjim satima na sjeveru i zapadu Hercegovine, kao i istočnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren, na trenutke može biti i pojačan, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 18 do 24 stepnjeva Celzijevih.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 14, a dnevna oko 20 stupnjeva Celzijevih.

U subotu je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini, istočnim i sjevernim područjima Bosne zabilježena je slaba kiša.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8, Goražde i Ivan-sedlo 18, Livno i Sokolac 20, Sarajevo 22. Trebinje 23, Mostar i Neum 24, Bihać, Bugojno i Srebrenica 25, Doboj, Gradačac i Zvornik 26, Tuzla i Zenica 27, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most 28, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close