Crveni križ Grada Čapljine

U najtežim 'korona-vremenima' 19 volontera Crvenog križa Grada Čapljine pomagalo je svojim sugrađanima

Uz preporuke i smjernice za prevenciju i zaštitu od koronavirusa, 19 volontera stavilo se na raspolaganje za provedbu humanitarnih akcija.
Lifestyle / Flash | 14. 05. 2020. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Čapljina stavio se 19. ožujka 2020.god na raspolaganje Civilnoj zaštiti Čapljina na raspolaganje za ono što najbolje znaju raditi, a to je pomoć potrebitima.

Uz preporuke i smjernice za prevenciju i zaštitu od koronavirusa, 19 volontera stavilo se na raspolaganje za provedbu humanitarnih akcija.

''Počeli smo sa šivanjem maski koje smo dijelili po trgovačkim centrima i ostalim trgovinama, zatim smo dobili donaciju od gradonačelnika 10.000 KM, od kojih smo upriličili pakete za potrebite, bilo je sugrađana koji su pomogli uplatama na račun Crvenog križa ili donacijom namjernica'', rekla nam je tajnica Crvenog križa Grada Čapljina Mirjana Čerkez.

''Pomogao nam je i manji broj gospodarstvenika, zatim se pojavila i donacija od Federalnog Crvenog križa koji je donio zaštitne rukavice i sredstva za dezinfekciju, maske, vodu, (koju smo donirali vatrogascima)'', dodaju.
U ožujku je Crveni križ podijelio 153 paketa hrane i higijene, a imali su i donaciju od Caritasa - Betanija od 110 toplih obroka.

Tijekom ovoga teškog vremena imali su oko 90 poziva za potrebe kupovine lijekova, namirnica, podijelili su 35 paketa pelena za odrasle i kupili lijekove za par sugrađana.

''Značajnu donaciju smo dobili u travnju od AGROHERC ORGANIK AGRICULTURE u iznosu 8.000 KM. Imali smo i posjetu generalnog tajnika Federalnog Crvenog križa i stručne službe, koji su nam donijeli 18 paketa hrane, 21 paket pelena, rukavica, sredstva za dezinfekciju, jedan bezkontaktni toplomjer i maske'', rekla nam je tajnica Čerkez.

U drugoj polovici travnja i početkom svibnja podijeljeno su dodatna 185 paketa hrane i higijenskih potrepština.

Tijekom Tjedna Crvenog križa provode se akcije mjerenje tlaka i šećera u krvi. Na dvije lokacije pregledano je 110 sugrađana.

Za danas je najavljena akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Zajednica žena Kraljica Katarina Kosaca, HDZ BiH, Mladež HDZ, Gradski odbor HDZ u suradnji s Crvenim križem.

''Imali smo odličnu suradnju s Kriznim stožerom grada Čapljine u čiji smo rad bili uključeni od samog početka'', rekla nam je na kraju tajnica Crvenog križa Grada Čapljina Mirjana Čerkez.

Kopirati
Drag cursor here to close