Đački dom

U Mostaru raspravljano o poboljšanju odnosa među ljudima

Lifestyle / Flash | 25. 02. 2015. u 13:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Panel diskusija sa svrhom promoviranja umjetnosti i izgradnje mira u bh. suvremenom društvu upriličena je danas u Mostaru, a u sklopu projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a koji provodi Catholic Relief Services (CRS).

Tijekom diskusije stručnjaci i građani Mostara razgovarali su o umjetnosti i željenoj pozitivnoj transformaciji društva kroz panel pod nazivom "Povezujuća umjetnost i promjena". Svrha je panela educiranje, razmjena iskustava, promoviranje umjetničke orginalne bh. grafike, izgradnja pomirenja i razumijevanja, te uopće upoznavanja i povezivanja mladih ljudi iz različitih etničkih grupa i sredina BiH.

"Današnjom diskusijom želimo vidjeti koji su to sve mehanizmi i alati koje možemo koristiti kako bi se odnos među ljudima i među građanima cijele BiH poboljšao, odnosno da bi između njih došlo do veće razine razumijevanja i povjerenja", kazala je u ime CRS-a Edita Čolo Zahirović.

Zahvalila je svima koji su sudjelovali u realiziranju projekta kazavši kako se nada da će i u budućnosti ovakva suradnja biti nastavljena. U sklopu navedenog projekta, sinoć je u Mostaru otvorena izložba grafičkih listova pod nazivom "Otisci multioriginalne BiH".

Izložba je nastala u Počitelju u travnju prošle godine, a u sklopu grafičke radionice koja je tada okupila studente likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja. Ova je izložba, prije Mostara, bila postavljena u Trebinju i Sarajevu, a još će se prikazati u Širokom Brijegu i Banjoj Luci.

Projekt PRO-Budućnost nastoji prepoznati mogućnost za povezivanje u svim segmentima bh. društva, uključujući umjetnost, sport, medije, mlade, nevladine organizacije, službene strukture vlasti, ranjive kategorije i mnoge ostale.

Kopirati
Drag cursor here to close