Borba za ljudska prava

U Mostaru osnovana udruga ''Vrisak''

Lifestyle / Flash | 04. 07. 2014. u 19:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je  održana osnivačka skupština udruge ''Vrisak“ čiji su ciljevi praćenje stanja i afirmacija ljudskih prava u skladu sa najvišim međunarodnim standardima u Bosni i Hercegovini, ukazivanje i poticanje na potrebu zaštite temeljnih ljudskih prava.

Ciljevi ove udruge su i informiranje i educiranje javnosti iz područja zaštite ljudskih prava i sloboda, pružanje podrške pojedincima i ugroženim grupama civilnog društva na području zaštite ljudskih prava, te organiziranje javnih tribina i okruglih stolova iz područja zaštite ljudskih prava.

Kako je priopćeno iz ove Udruge, ona će se boriti protiv svih oblika diskriminacije, a naročito regionalne diskriminacije, diskriminacije konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, nacionalne diskriminacije, diskriminacije po osnovu vjere, nacije, rase, pripadnosti određenoj društvenoj skupini i drugih vidova diskriminacije.

Kao cilj ove udruge navedeno je i promoviranje i razvoj regije Hercegovine, Grada Mostara i ostalih gradova i mjesta u Hercegovini.

Za predsjednika udruge izabran je Vedran Arapović koji je nakon izbora za medije rekao: ''Riječ je o nevladinoj organizaciji koja će se baviti borbom za individualna i kolektivna ljudska prava, na lokalnoj i državnoj razini. Hvala svima koji su se odlučili uključiti u našu udrugu, i hvala onima koji su mi ukazali čast da upravo ja postanem prvi predsjenik ove udruge. Sve ćemo učiniti kako bi stanje ljudskih prava na našoj lokalnoj razini postalo u svakom smislu bolje, uskoro krećemo s prvim projektom kojeg ćemo i preko vaših medija predstaviti javnosti''.

Kopirati
Drag cursor here to close