160 djece

U Mostaru održana 'Mala olimpijada'

Lifestyle / Flash | 17. 10. 2015. u 11:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mala olimpijada" predškolaca Hercegovačko-neretvanske županije na kojoj je sudjelovalo 160 djece iz 22 predškolske ustanove danas je održana u Mostaru.

Olimpijada je upriličena u organizaciji ustanove Dječji vrtić Zemzem, Pedagoškog zavoda Mostar, Zavoda za školstvo Mostar, Sportskog saveza Grada Mostara i Odsjeka za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta pri Univerzitetu "Džemal Bijedić" Mostar.

Kako je u izjavi za Fenu kazao jedan od članova Organizacijskog odbora olimpijade Adi Palić, kao i nekoliko prethodnih godina svi natjecatelji danas su poslali poruku prijateljstva, zajedništva, poštovanja dječjih prava, sportskih igara i sreće, koja se mogla vidjeti na licima svih malih olimpijaca.

"Nakon završetka olimpijade svi natjecatelji su dobili nagrade i oni su svi pobjednici, na taj način smo željeli izbjeći diskriminaciju koja je svakodnevno prisutna u društvu", kazao je Palić.

Na samom početku prisutnima su se obratili direktorica Pedagoškog zavoda Sabaheta Bijedić, predsjednik Sportskog saveza Mostara Hasan Šišić, te predstavnica ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ koji su poželjeli djeci uspjeh u natjecanju.

Kako je za medije kazala Bijedić, djeca su se natjecala u više disciplina koje su prilagođene njihovom uzrastu. Natjecanje se između ostalog odvijalo u skakanju u vrećama, nošenju ping pong loptice u žlici, utrke, igre spretnosti i dr.

Kopirati
Drag cursor here to close