Global Village

U Mostaru održan sajam kultura

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2016. u 13:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni ured AIESEC Mostar organizirao je sajam kultura pod nazivom "Global Village" u prostorijama Hrvatskog Doma Herceg Stjepana Kosače.

Posjetitelji su tijekom ovog sajma, koji se odvio u srijedu u 14 sati, mogli upoznati pet internacionalnih studenata koji su došli kao volonteri raditi u srednjim školama grada Mostara u sklopu projekta "Power Up" kojeg je organizirao lokalni ured AIESEC-a u Mostaru.

Praktikanti su u sklopu ovog sajma posjetitelje upoznali sa svojim kulturama, običajima i tradicionalnim jelima. Posjetitelji su također mogli razgovarati sa praktikantima kako bi naučili nešto novo o zemljama iz kojih praktikanti dolaze i kroz razgovor predstaviti svoju zemlju i kulturu praktikantima. Ovi studenti dolaze iz Omana, Azerbajdžana, Turske, Ukrajine i Češke.

"Za ovaj projekt sam se prijavio zato što sam htio unaprijediti svoje vještine učenja i rukovođenja i zbog toga što sam htio upoznati novu zemlju i ljude u njoj.", rekao je Saeed Al-Esri, student iz Omana.

"U Mostar sam došla jer želim predstaviti svoju zemlju i jer želim podučavati učenike u srednjim školama. Moja zadaća prije svega je bila podučavanje vještina komunikacije i vještina prezentacije.", rekla je Veronika Ormaniecová, studentica iz Češke.

"Tijekom prakse ovdje u Mostaru pričali smo sa učenicima o motivaciji, o načinima na koji mogu unaprijediti svoju karijeru nakon završetka srednje škole i na taj način ih upoznati sa stvarima koje ih čekaju nakon srednje škole.", rekao je Harun Bilgin, student iz Turske.

"Global Village" za cilj ima uklanjanje geografskih i kulturoloških barijera kako bi se poštovale razlike i povezanosti između različitih kultura, ali i pozivanje na toleranciju i poštovanje različitosti kultura.

Kopirati
Drag cursor here to close