Pogledaj! Ja to mogu

U Mostaru obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U utorak, 3. prosinca se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Udruge i Ustanove koje okupljaju i rade s osobama s invaliditetom organizirale su manifestaciju u Mepas Mallu.
Lifestyle / Flash | 03. 12. 2019. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 3. prosinca se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Udruge i Ustanove koje okupljaju i rade s osobama s invaliditetom organizirale su manifestaciju u Mepas Mallu. Cilj ove manifestacije jeste podizanje svijesti o osobama s invaliditetom, a na istoj je predočena njihova svakodnevnica.

''Danas jeste Međunarodni dan osoba s invaliditetom, ali na današnji dan mi želimo potaknuti sve naše sugrađane da budu svjesni da osobe s invaliditetom žive svakodnevno među nama, da imaju neke svoje potrebe, koje smo im mi pozvani nadomjestiti u skladu s našim mogućnostima'', rekao je Radoslav Dodig, djelatnik Caritasa Mostar i jedan od instruktora u radionicama za osobe s invaliditetom.

Foto: Bljesak.info / Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dodao je kako svatko od nas može dati minimalni ili maksimalni doprinos da bi poboljšao uvjete života osoba s invaliditetom.

''Budimo samo svjesni, neka to bude i poruka današnjeg dana, osobe s invaliditetom žive 365 dana u godini među nama i da jednostavno neki bez naše pomoći ne mogu živjeti. Pokažimo na današnji dan, a i svaki drugi dan našu sklonost, empatiju prema njima i budimo im spremni pomoći'', istaknuo je Dodig.

U Mepas Mallu su izložene rukotvorine koje su radile osobe s invaliditetom uz pomoć svojih mentora i nastavnika, a na štandovima se mogu pronaći razni ukrasi za predstojeće blagdane, ističe Ivana Galić Šantić.

Dodig ističe kako obično kada govorimo o osobama s invaliditetom govorimo o onome što oni ne mogu, te dodaje kako oni mogu puno toga i to je razlog slogana 'Pogledaj! Ja to mogu'. Danas je predstavljeno svijetu što sve oni mogu.

Foto: Bljesak.info / Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Organizatori događaja su Dom zdravlja Mostar – Centar za mentalno zdravlje Mostar, Centar 'Los Rosales', Udruženje 'Ružičnjak', Udruga 'Vedri osmijeh' - Mostar, Udruženje 'Sunce', Rehabilitacijski centar 'Sveta Obitelj', Caritasova radionica 'Nazaret', Socijalno poduzeće 'RAD-DAR' d.o.o. Mostar, Udruga za Down sindrom Mostar, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar, Caritasova radionica 'Emanuel', Socijalno poduzeće 'VedriMo' d.o.o. Mostar, Udruga 'In Spe' - Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close