Informiranje građana

U Ljubuškom održana kampanja “Biraj život bez oružja“

Lifestyle / Flash | 20. 03. 2014. u 09:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je u Ljubupkom održana kampanja ''Biraj život bez oružja'', a aktivnosti su se provodile u sklopu kampanje ''Budi na pravoj strani i provedi život bez oružja''.

Riječ je o kampanji koju na prostoru cijele Bosne i Hercegovine provode Ministarstva unutarnjih poslova RS, županijska ministarstava unutarnjih poslova i Policija Brčko distrikta BiH.

Partneri kampanje su UNDP, UNICEF, OSCE misija u BiH, Vlada Velike Britanije i Međunarodni odbor Crvenog križa.

''U neposrednom kontaktu s građanima hostese angažirane od strane UNDP-a dijelile su na Trgu domovinske zahvalnosti građanima prigodne poklone kao i letke u kojima se upozorava na rizike od posjedovanja nelegalnog oružja.

Kroz spomenute aktivnosti stanovništvo je informirano o Zakonu koji omogućava svim građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koje imaju u nelegalnom posjedu bez ikakve sankcije predaju Policiji'', rekao je za LJ::portal glasnogovornik MUP-a ZHŽ, Damir Čutura.

U 14 sati u prostorijama Gradske vijećnice u Ljubuškom održan je okrugli stol: “Biraj život bez oružja“ koji je imao za cilj jačanje svijesti o opasnostima posjedovanja nelegalnog malog oružja i lakog naoružanja u domaćinstvima širom BiH.

Na ovom otvorenom dijalogu na kojem su između ostalog bili predstavnici policije, bilo je riječi o cijelom fenomenu, razmjerima kaznene prijave posjedovanja nelegalnog oružja, te o opasnostima i rizicima posjedovanja oružja.

Kopirati
Drag cursor here to close