Sunčani most II

U Livnu otvoren inkluzivni vrtić

Lifestyle / Flash | 04. 05. 2017. u 13:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvaranje Dječjeg vrtića "Sunčani most II" upriličeno je u četvrtak u obnovljenim prostorijama nekadašnje zgrade Zavičajnog muzeja u Livnu.

Obnovu prostorija osigurala je Vlada Hercegbosanske županije, u suradnji s Općinom Livno i UNDP-om, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlada HBŽ-a.

Vrijednost projekta rekonstrukcije zgrade iznosila je oko 250.000 maraka, a opremu za dječje igralište u sklopu vrtića osigurao je UNICEF.

Općina Livno je početkom studenog 2016. godine, u suradnji s austrijskom nevladinom organizacijom Diakoniewerk, osnovala Multietnički inkluzivni vrtić "Sunčani most II" Livno.

Otvaranjem još jednog vrtića u Livnu promovira se multietnički i inkluzivni pristup u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Osnivanje vrtića Sunčani most je proširenje projekta koji je Diakoniewerk započeo prije 15 godina, osnivanjem Multietničkog inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' u Mostaru, prvog takvog vrtića u Bosni i Hercegovini.

Svečanosti otvorenja vrtića, uz ravnateljicu vrtića Tinu Mihaljević, predstavnike austrijske organizacije Diakoniewerk i načelnika općine Livno Luku Čelana, nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, roditelji, te mnogobrojni gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close