Dalmacija i Istra

U Hrvatskoj i dalje na snazi crveno upozorenje zbog jakih udara vjetra

Crveno upozorenje izdano je zbog jakih udara vjetra u područjima zapadne obale Istre, Kvarnera, sjeverne, srednje i južne Dalmacije.
Lifestyle / Flash | 17. 11. 2019. u 09:33 Bljeasak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I u nedjelju je na snazi crveno upozorenje zbog nepovoljnih prilika u nekoliko regija u Hrvatskoj, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Crveno upozorenje izdano je zbog jakih udara vjetra u područjima zapadne obale Istre, Kvarnera, sjeverne, srednje i južne Dalmacije.

Iz DHMZ-a su upozorili kako se očekuje vrlo jako i olujno jugo u okretanju na jugozapadni vjetar. Najjači udari vjetra mogli bi iznositi između 35 i 65 čvorova (65-120 kilometara na sat).

''Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu'', navodi se u priopćenju DHMZ-a.

U prvoj polovici novog tjedna najavljeno je stabilnije vrijeme, no i dalje će biti mjestimične kiše, češće na Jadranu i predjelima uz njega. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugoistočni, u ponedjeljak prolazno jugozapadni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu će u ponedjeljak puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak koji će postupno okrenuti na jugo i jačati. Malo svježije, osobito na kopnu.

Hrvatski autoklub (HAK) priopćio je kako su u nedjelju zbog vjetra u prekidu pojedine trajektne i katamaranske linije u riječkom, zadarskom, splitskom, šibenskom i dubrovačkom području.

Kopirati
Drag cursor here to close