Listopad

U Bosni kiša, u Hercegovini sunce

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stupnja.
Lifestyle / Flash | 08. 10. 2020. u 08:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim i istočnim dijelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan-sedlo 6, Sokolac 7, Bihać i Sarajevo 9, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 10, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Jajce i Zenica 11, Trebinje i Zvornik 12, Grude 13, Neum 14, Mostar 15 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara , za 3 milibara je viši od normalnog promjenljivog smjera.

Danas u jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na jugu BiH razvedravanje. U većem dijelu BiH pretežno oblačno prijepodne uz postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stupnja.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close