Karnevalfest

U Čapljini započele pripreme za Pokladne dane 2016.

Lifestyle / Flash | 12. 01. 2016. u 19:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinci se polako pripremaju za ovogodišnji karnevalfest, odnosno manifestaciju ''Pokladni dani Trebižat/Čapljina 2016.'', koju već 52. godinu zaredom organizira HKUD ''Seljačka sloga'' Trebižat.

Tim povodom održana je sjednica Organizacijskog odbora ove manifestacije, a Bljesak.info doznaje da je jedna od najvećih novina predkarnevalski party koji će biti održan na Trgu hrvatske slobode u Čapljini kao uvod u ovogodišnje pokladne dane.

Pokladni dani započet će manifestacijom ''Male maškare'' 31. siječnja na Domu kulture u Trebižatu, kada je planiran Dječji karneval, uz što će biti održano druženje uz glazbu i ples te podjelu darova.

Velike maškare, odnosno ''Karnevalfest Trebižat-Čapljina 2016.'', bit će održane 7. veljače.

Kao i do sada, karnevalska povorka okupit će se u Trebižatu na Domu kulture i u promenadnom mimohodu doći do središta grada, gdje će se nastaviti organiziranje karnevalse povorke kroz gradsko središte, a potom okupljanje na Trgu kralja Tomislava.

Program na Trgu kralja Tomislava započet će u 15.00 sati, kada će biti upriličena primopredaja gradske vlasti, potom podizanje karnevalske zastave, podizanje optužnice protiv ''Marka Krnjevala te zabavni program i predstavljanje sudionika Karneval festa 2016. Istoga dana na Domu kulture u Trebižatu bit će održan domjenak za sudionike i uručenej zahvalnica.

Završen maškare na rasporedu u 9. veljače, kada slijedi okupljanje karnevalske povorke u Trebižatu, promenadni mimohod kroz grad i okolicu, a potom i prijam kod načelnika općine. Program se potom seli na Dom kulture u večernjim satima kada slijedi suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala te bal kod maskama, na kojemu će okupljenje zabavljati ''Slavonia bend''.

Kako doznajemo, ove godine za igradu Marka Krnjevala zaduženi su mladi umjetnici, inače supružnici, Trpimir i Jelena Grgić.

Kopirati
Drag cursor here to close