Nivea BH Fashion Week

U BiH stižu modni scouti iz Italije, Turske, Engleske i Kine

Lifestyle / Flash | 04. 11. 2015. u 16:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nivea BH Fashion Week Sarajevo poziva vodeće bosansko-hercegovačke modne agencije i domaće modele na generalni casting povodom revija dizajnerskih kolekcija za predstojeći tjedan mode koja će se održati od 14.11.-16.11.2015 godine na više lokacija u Sarajevu.

U tijeku je online casting za izbor 150 modela koji će nositi revije poznatih modnih dizajnera. Rok za prijavu je 10. studenog 2015 godine, te se pozivaju sve zainteresirane djevojke i muškarci od 16 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models.

Najboljima će se pružiti prilika da rade revije na BH tjednu mode u razdoblju od 14.11.-16.11.2015 godine, ali i mogućnost da se predstave ino modnim scoutima koji dolaze iz Turske, Italije, Engleske i Kine kao i Fashion TV-u.

Kao i svih prethodnih godina, ni ove godine javnosti neće izostati najpoznatija imena bh. modne scene od Delile Softić – Fashion TV Model i zaštitno lice 35. Nivea BH Fashion Week, Isidore Borovčanin – Miss BiH 2014, koja je na izboru za Miss World 2014 proglašena za Top Model Miss World 2014, Sanda Gutić – Miss BiH 2013, Munevera Muratović – Fashion TV Model BiH 2015 godine, Ines Jovanović – World Top Model BiH 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u decembru 2015 godine će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Muradija Hamzagić – World Top Model Crne Gore 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u prosincu 2015 godine će predstavljati Crnu Goru na izboru World Top Model u Rimu, Italija i dr.

Ovim putem, modna agencija Abc Models poziva sve zainteresirane djevojke i muškarce od 16 do 24 godine da pošalju fotografiju i svoje podatke: ime i prezime, visinu, težinu, godine, grad i mobitel u inbox na FB stranicu Modna Agencija ABC Models. Prijave mogu dostaviti sve djevojke koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske ili Crne Gore.

Profesionalni rad modne agencije Abc models kao izvršnog producenta projekta BH Fashion Week Sarajevo, njihovu tradiciju i kontinuitet u doprinosu i razvoju BH modne scene prepoznaju svjetski stručnjaci iz modnog svijeta i u toku 2015 godine daju upravo agenciji Abc Models priznanje za najbolju modnu agenciju u BiH i Istočnoj Europi.

Inače, za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo odabrane su mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2015" posredstvom kojeg se svake godine rađaju nova modna imena u BiH.

Zaštitno lice kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Delila Softić, Fashion TV model svijeta i studentica završne godine Medicinskog fakulteta, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close