osvježenje

U BiH, Srbiji i Hrvatskoj temperature pale za oko 10 stupnjeva, Crna Gora najsunčanija

Lifestyle / Flash | 26. 07. 2015. u 09:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi dan vikenda u zemljama regije donio je osvježenje u vidu kiše koja je uvjetovala i osjetan pad temperature. Kada ja riječ o Bosni i Hercegovini, u noći sa subote na nedjelju u cijeloj zemlji došlo je do značajnog pada temperature uslijed kišnih padalina. Nestabilne vremenske prilike će se, prema najavama meteorologa, nastaviti i prvog dana radnog tjedna gdje se u većem dijelu zemlje očekuju pljuskovi te grmljavina.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH), jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom od 11 do 16 dok će dnevne temperature iznositi od 28 do 33, na jugu zemlje do 36 stupnjeva Celzijevih.

Stabilizacija vremena i porast temperatura očekuje se već u utorak kada će, prema najavama meteorologa, u BiH biti uglavnom sunčano vrijeme koje će se zadržati i u nastavku tjedna.

U Srbiji danas je također oblačno i osjetno svježije vrijeme u odnosu na prethodne vruće dane. Maksimalna temperatura zraka od 27 u sjeverozapadnim i zapadnim dijelovima do 33 stupnja Celzijeva u istočnim predjelima. Od utorka očekuje se postupno razvedravanje te porast temperature i do 37 stupnjeva.

Kišom je danas zahvaćena i Hrvatska gdje se tijekom dana očekuje grmljavina. Najviše oblaka najavljeno je za područje Jadrana te Dalmaciju. Uz obalne dijelove zemlje očekuje se bura, a najviša temperatura zraka iznosit će od 22 do 28 stupnjeva Celzijevih dok se na Jadranu očekuje i do 34 stupnja.

Najsunčanija zemlja regije danas je Crna Gora u kojoj se umjeren razvoj oblačnosti očekuje samo u kontinentalnim dijelovima, dok je na planinama moguća kiša ili grmljavina.

Kopirati
Drag cursor here to close