Ljetne kiše

U BiH sljedećih dana sunčano i vruće s pljuskovima

Lifestyle / Flash | 25. 06. 2017. u 08:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano i vruće.

Tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima, postupan porast oblačnosti, u većem dijelu Bosne će uvjetovati pljuskovei i grmljavinu. Mjestimično se očekuje i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama, pojačanim udarima vjetra, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stupnjeva, prenosi Fena.

U ponedjeljak, 26. lipnja bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Na jugu Hercegovini bez padavine i pretežno sunčano.

U središnjim i istočnim područjima Bosne je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, uz jake udare vjetra i grad. U drugom dijelu poslijepodneva ili krajem dana padavine polako prestaju, uz postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 30 do 35 stupnjeva.

U utorak 27. lipnja bir će sunčano i vruće uz mjestimično malu do umjerneu oblačnost. Poslijepodne na krajnjem sjeverozapadu i istoku Bosne moguć je slab pljusak kiše. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stupnjeva.

U srijedu, 28 lipnja bit će sunčano i vruće. Jutarnja temperature od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stupnjeva priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close