Južina

U BiH oblačno, moguća i kiša

U Hercegovini i zapadnim područjima jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano
Lifestyle / Flash | 26. 12. 2017. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / Iznad oblaka - snimljeno iz zrakoplova

Postupna naoblaka u utorak će prijepodne zahvatiti Hercegovinu i jugozapadu Bosnu gdje će u drugoj polovini dana lokalno padati slaba kratkotrajna kiša.

U većem dijelu Bosne je malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima s maglom i niskim oblacima. U drugoj polovini dana povećanje naoblake s juga.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini i zapadnim područjima jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -8 stupnjeva Celzijevih, Bjelašnica, Bugojno, Jajce i Prijedor -4, Doboj i Sanski Most -3, Banja Luka i Srebrenica -2, Bijeljina, Brčko i Zenica -1, Sarajevo 0, Stolac 1, Ivan Sedlo, Trebinje i Zvornik 2, Mostar 3, Livno i Široki Brijeg 4, Grude 5, Gradačac 7 i Bihać 10 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Sljedećih dana oblačno i vjetrovito s kišom i snijegom

U Bosni i Hercegovini u srijedu će biti pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne padat će slaba kiša. Vjetar umjeren s jakim udarima južnog smjera. Tijekom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 km/h. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, a najviša dnevna između 7 i 14 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini, Krajini, zapadnim, jugozapadnim i središnjim područjima Bosne u četvrtak, 28. prosinca, bit će oblačno s kišom. Jače padaline bit će u Hercegovini i na jugozapadu. Krajem dana padaline se šire i na ostala područja. U noći na petak, padom temperature zraka, kiša će u Bosni postupno prijeći u susnježicu i snijeg. Jugo će do jutra oslabiti i tijekom dana vjetar će biti slab. Tijekom noći na petak vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna uglavnom između 7 i 13 stupnjeva Celzijevih.

U BiH će u petak, 29. prosinca, prijepodne biti oblačno vrijeme. U Bosni će biti sa susnježicom ili snijegom. U drugoj polovini dana slab snijeg još može padati u središnjim i istočnim područjima. Poslijepodne doći će do razvedravanja u Krajini i Hercegovini. Vjetar slab do umjeren jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hiodrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close