RIP

U 127. godini umrla najstarija žena na svijetu

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2015. u 11:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksikanka Leandra Besera, za koju se smatralo da je najstarija na svijetu, umrla je u 127. godini, priopćile su meksičke vlasti. Leandra je rođena 31. kolovoza 1887. u sevjerozapadnoj meksičkoj državi Tamaulipas, a umrla je u četvrtak u svom domu u Sapopanu na zapadu zemlje.

Kako prenosi AFP, starica nije bila na popisu najstarijih ljudi na svijetu, jer je prije mnogo godina izgubila krštenicu. Meksički dužnosnici nisu precizirali uzrok smrti.

Leandrin unuk, 70-godišnji Samuel Alvear, kazao je da je njegova baka jednostavno prestala disati i dodao da je od prije nekoliko mjeseci imala probleme sa plućima. Alvear je ispričao da ga je baka uveseljavala pričama o Meksičkoj revoluciji (1910-1920) tijekom koje je pravila tortilje za vojnike.

"Upoznala je i Pancho Villu (čuvenog vođu Meksičke revolucije)", kazao je on. Leandra je nadživjela svoje petero djece, a do 2011. je imala 161 potomka.

Kada su je na proslavi 127. rođendana pitali za tajnu dugovječnosti, starica je odgovorila da ona leži u tri stvari - zdravoj ishrani, dugom spavanju i činjenici da se nikada nije udala.

Kopirati
Drag cursor here to close