Apsolventska ekskurzija

'Ko ima duži | Putovali smo Europom sa pobjednicima Tuborgovog natjecanja!

Tuborg je put povjerio turističkoj agenciji Sol Azur, koja je nagradno putovanje odlično isplanirala, a među pobjednicima, ludo se zabavila i ekipa portala Bljesak.info.
Lifestyle / Flash | 07. 05. 2019. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 50 studenata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine sudjelovalo je na putovanju širom Europe i krstarenju Mediteranom, a koji su zahvaljujući Tuborg pivu svjetski poznate destinacije obišli besplatno.

O čemu je riječ? Jedanaest studentskih ekipa iz više bh. gradova pobijedilo je na Tuborgovom natjecanju pod nazivom ''Ko ima duži, Europom kruži''. Kako bi pobijedili, bilo je potrebno napraviti lanac od čepova Tuborg piva, a ekipe sa najdužim lancima iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Bijeljine, Foče i Travnika dobili su priliku za putovanje.

Foto: Bljesak.info / Turgovci spremni za osvajanje Europe

Tuborg je put povjerio turističkoj agenciji Sol Azur, koja je nagradno putovanje odlično isplanirala, a među pobjednicima, ludo se zabavila i ekipa portala Bljesak.info.

Dvanaestodnevno putovanje započelo je 24. travanja kada se iz Sarajeva krenulo za ostale gradove u BiH po pobjedničke ekipe, a samim ulaskom u autobus atmosfera postaje uzavrela. Naime, Tuborg je svojim pobjednicima za vrijeme putovanja u autobusu osigurao DJ-a te, više nego dostatnu, količinu piva kako bi studente pripremilo i zagrijalo za nezaboravne dane koje su pred njima.

Foto: Bljesak.info / Tuborga na putovanju nije nedostajalo

Prvi dan putovanja, uz zabavu, vrlo brzo je prošao vožnjom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, nakon čega se stiže na prekrasnu Azurnu obalu. Tada započinje i drugi dan, u glavnom gradu regije Azurne obale - Nici.

Dovoljno je vidjeti obalu i ovog francuskog grada i čarolija bi počela. Stari grad protkan je uskim ulicama u kojima se nalaze tipične mediteranske kuće, a koje vas vode do Promenade des Anglais. Promenada je inače duga šetnica koja se nalazi tik uz plaže. Brojni ulični zabavljači ukras su šetnice što ju čini živahnom ulicom.

Foto: Bljesak.info / Pogled sa vidikovca u Nici

Prolaskom kroz gradić Grasse, kojeg nazivaju najmirisnijim mjestom Francuske, stižemo do kneževine Monako i ujedno glavnog grada - Monte Carla. Luksuzni grad posjetili smo u večernjim satima. Pogled sa Prinčeve palače pruža se na luku, u kojoj su smještene impresivne jahte, dok se preko mora reflektira raskoš skupih hotela.

Foto: Bljesak.info / Luksuzni Monako

Upravo za vrijeme naše posjete grad se pripremao za svjetski poznatu utrku koja se održava krajem svibnja, utrku Formule 1. Osim po Formuli, čijim stazama smo imali priliku i prošetati, ovo mjesto poznato je i po kasinima koje posjećuju bogataši širom svijeta.

Nakon što smo ostali očarani luksuzom ove Kneževine, putovanje se nastavlja prema Španjolskoj. U jutarnjim satima stiže se u Lloret de Mar, jedno najposjećenijih ljetovališta u pokrajini Kataloniji. Prvi dan boravka u ovom mjestu, studenti su proveli uz šetnju i kupanje, a prvo zaduženje stiže već navečer.

Foto: Bljesak.info / Tuborg ekipa ispred kluba Tropics

Ludi provod u organizaciji Tuborga i Sol Azura nastavlja se u disco clubu Tropics, gdje se uz velik broj mladih sa područja Balkana partijalo do jutarnjih sati.

Jutro je nekima zanimljivo počelo uz razgledavanje španjolske divlje obale, Costa Brave. Opuštajući izlet krenuo je posjetom najljepšeg mjesta Costa Brave – Tossa de Mara. To mjesto krasi manja srednjovjekovna tvrđava sa koje se pruža zadivljujući pogled na morsku pučinu i divne plaže.

Foto: Bljesak.info / Botanički vrt Pinya Rose

Na Costa Bravi posjećujemo i Pinya Rose, botanički vrt sa velikim brojem kaktusa, impozantnih veličina, nakon čega se upućujemo u vinariju Bodega. U toj vinariji imali smo priliku kušati tradicionalnu sangriju te španjolska vina.

Foto: Bljesak.info / Pogled na obalu Costa Brave

Po povratku sa izleta u Lloret, zabava se nastavlja na Sun Dance partyu. Dnevna zabava na velikom bazenu uz opasni zvuk DJ-a nastavio se do popodnevnih sati. Nakon hotelske večere kreće se na izlet u Barcelonu gdje smo posjetili Čarobne fontane. Bili smo ponosni što su prilikom naše posjete fontane doista svoju čaroliju pokazivale tijekom cijele večeri.

Foto: Tuborg / Sun Dance party

Dok su nam još u očima boje i spektakl fontana, vraćamo se u Lloret na nastavak zabave u klubu Tropics. Zabava je tu večer bila rezervirana za Grafit Neon party sa mladima iz čitave bivše Jugoslavije.

Vrijeme brzo prolazi, i već je četvrti dan. Taj dan planiran je za ponovni izlet u Barcelonu. Studenti su kroz panoramsku vožnju ovim velikim gradom posjetili znamenitosti poput tornja Agbar, Koride, Sagrada familie, parka Ciutadella, Plaza Catalunya, Paseo de Gracia, La Pedrera, Casa Batllo, avenija Diagonala, Pueblo Espanol, Mont Juic, Kolumbov spomenika, La Rambla i mnoge druge.

Foto: Bljesak.info / Dio Tuborg ekipe na vidikovcu iznad Barcelone

Posebno zanimljivo mjesto za strastvene navijače bila je posjeta stadiona nogometnog kluba Barcelona. Dodatna dimenzija posjete tom stadionu bilo je ''Experience tour'' u okviru kojeg su se posjetile tribine, svlačionice, sam teren stadiona, klupe, komentatorske kabine, dvorana sa trofejima ali i sam muzej u kojima je prožeta sva povijest poznatog kluba.

Foto: Bljesak.info / Tuborgovci na Nou Campu

Nakon ponovnog povratka iz Barcelone u Lloret, uslijedila je srednjovjekovna viteška večera ''Castel Medieval''. Studenti su imali priliku vratiti se 500 godina u prošlost i uz pravu srednjovjekovnu večeru uživali u viteškim igrama. Nakon srednjeg vijeka, dolazi se u 21. stoljeće, uz Red Love party u klubu Tropics.

Posljednji dan boravka u Lloretu de Maru počeo je izletom u veliki zabavni park Port Aventura, gdje se posebno probudio adrenalin Tuborgovaca. Večer je bila spremna za ludi exclusive party u Opiun Maru u Barceloni.

Bljesak.info / Tuborgovci u Barceloni

Nakon Lloreta uslijedio je cjelodnevni boravak i noćenje u Barceloni, nakon čega se u popodnevnim satima ukrcavamo na brod i kreće krstarenje Mediteranom.

Prilikom krstarenja upitali smo Dajana Tubin iz ekipe ''Cimeri'' iz Prijedora, koji su sastavili preko 80 metara Tuborg lanca, kakvi su utisci ovog apsolventskog putovanja.

''Ekstra je putovanje, dobra je zabava i druženje do sada te ćemo vidjeti što nam još donosi ovih nekoliko dana putovanja'', rekao je Tubin za Bljesak.info te dodao kako im je, sudeći po količini čepova i trudu kojega su uložili prilikom trajanja nagradne igre, nagradno putovanje bilo i očekivano.

Na brodu se iste večeri organizira i veliki party koji se odmah sutradan nastavlja na palubi broda. Krstarenje je uz takve partije vrlo brzo prošlo i već se stiže na talijansku obalu, u lučki grad Civitavechiji, odakle se kreće za Rim. Istu večer uslijedilo je noćenje u gradu-muzeju, nakon čega se kreće u obilazak.

Foto: Bljesak.info / Građevine Rima

Glavni grad Italije koji nosi nazive poput Vječnog grada ili Prijestolnice svijeta, doista je posebno mjesto. Tuborgovi pobjednici nisu ostali ravnodušnim nakon cjelodnevne posjete, a posjetili smo znamenitosti poput San Pietro in Vincolia, Koloseuma, Foro Romana, Fori Imperialia, Campidoglia, Piazza Venezie, Piazza Navoda, Panteona, Piazza di Spagna i mnoge druge.

Foto: Bljesak.info / Tuborg ekipa u Vatikanu

Dio ekipe posjetio je i Vatikan. Prekrasne Rafelove sobe, papinske odaje, zbirke različitih skulptura i predmeta te sama Sikstinska kapele, crkva i trg Svetog Petra, produkti su umjetnosti iznimne vrijednosti.

Nakon vječnog Rima, u popodnevnim satima krenulo se za Veneciju. Usput, uživali smo u noćnom razgledavanju Firence i njezinih znamenitosti.

Foto: Bljesak.info / Tuborg ekipa ispred katedrale u Firenci

Po dolasku u Veneciju, loše vrijeme koje nas je dočekalo, otjerala je pozitivna energija vesele Tuborg ekipe. Tada smo uz vožnju brodom stigli do samog starog grada, kada smo posjetili most Uzdaha, trg Svetog Marka, Duždevu palaču, most Rialto i različite znamenitosti, trgove i uličice.

Foto: Bljesak.info / Pogled sa mostar Rialto u Veneciji

Posjetom Venecije završava formalni dio putovanja te se kreće prema BiH. Uz put, Tuborg otkriva još jedno iznenađenje za posljednje trenutke druženja, a to je bila večera u Sloveniji. Sretni i siti nastavljamo putovanje za BiH te dolazak svojim kućama u jutarnjim satima u nedjelju.

Prilikom pristizanja na zadnju lokaciju putovanja, upitali smo sarajevsku ekipu ''Kaskaderi'' za njihov dojam o putovanju, koji je iznimno pozitivan.

''Dojam o cjelokupnom putovanju je odličan. Veoma dobra organizacija od agencije Sol Azur, kao i od Tuborga koji nam je ustvari i osigurao ovo putovanje i koji nas je više puta obradovao raznim iznenađenjima, kao što su bile majice, besplatno pivo, kao i sam Tuborg bus, a meni osobno najdraže iznenađenje večera u Sloveniji, u idealnom trenutku, na samom kraju putovanja, koja nam je svima uljepšala povratak kući'', rekao je za Bljesak.info Emir Mašović.

Foto: Bljesak.info / Tuborg na španjolskim plažama

''Pohvale također i za vodiča, kao i za cijeli staff, svi su vrhunski obavljali svoj posao. Dakle, cjelokupni dojam o putovanju je odličan, vrhunski odrađeno, provod je bio nezaboravan i naravno nadam se da će organizatori putovanja nastaviti sa sličnim stvarima i u budućnosti'', kazao je Mašović iz Sarajeva.

Boje Hercegovine branila je ekipa ''Tuborgazam''. Studenti Dario Begić, David Pervan, Ivan Leko i Luka Lasić iz Mostara ponosni su što su na ovom putovanju stekli nova prijateljstva.

''Bilo je to jedno nezaboravno i novo iskustvo. Drago mi je da smo imali priliku putovati Europom sa mladim ljudima iz cijele države. Stekli smo nove prijatelje i ugodna poznanstva. Zahvalio bih se organizatorima što su nam omogućili ovakvo putovanje'', rekao je za Bljesak.info Dario Begić.

Foto: Bljesak.info / Zabava na brodu

Tuborg je zajedno sa Sol Azurom, sudeći po našim ali i utiscima sudionika nagradnog natjecanja, ovim putovanjem i više nego ispunio svoj zadatak obećavajući ludi provod i obilazak nevjerojatnih destinacija te poslao poruku koju pivo i koristi, a to su druženje i zabava.

Djelić atmosfere pogledajte u videu

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Ekipa portala #Bljesakinfo sudjelovala je na putovanju #KoImaDuziEuropomKruzi kojeg je organizirao @tuborgbih.

Objavu dijeli Bljesak.info (@bljesak.info)

Kopirati
Drag cursor here to close