satira

Trump kao predsjednik, hamburger, video poziv…Saznajte što su sve predvidjeli Simpsoni

Lifestyle / Flash | 20. 03. 2016. u 09:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simpsoni su se uvijek bavili aktualnim događanjima izrugujući neke pojave u politici, sportu, glazbi...No, satiri nisu izvrgnuli samo ono što se u tom trenutku događalo već su, možda i nehotice, puno puta predvidjeli i ono što nas očekuje u budućnosti. Pa, krenimo redom:

1. Trump kao predsjednik

U epizodi iz 2000. prikazana je budućnost 2030. gdje je Donald Trump predsjednik SAD-a . Amerika je u krizi, a oslanja se na financijsku pomoć Kine i Europe. Pobjeda Lise Simpson na izborima jedino je svjetlo na kraju tunela.

2. Veliki masni hamburger više nije fikcija

Simsponi su hamburgerom "Good Morning" željeli ismijati američki način prehrane. No, masni sednvič s kobasicom, paštetom, slaninom, jajima i sirom postao je stvarnost 2005. godine u lancu Burger King. Ime mu je "Enormous Omlette Sandwich".

3. Video pozivi

Lisa koja se udaje u jednoj od epizoda sa svojim majkom razgovara preko telefona koji ima ekran. Video pozivi preko mnoštva aplikacija danas su potpuno normalna stvar.

4. Plakat za Kill Bill tj. Ithchyja i Scratchyja

Film Quentina Tarantina "Kill Bill" na Novom Zelandu reklamirao se plakatom na kojem iz mača glavne junakinje curi "krv". Istu foru nekoliko godina ranije u Simpsonima su predstavili nasilni crtani junaci Itchy i Scratchy.

5. Ukrali limunovo drvo

U Simpsonima su djeca ratovala s djecom iz susjednog grada koja su ukrala njihovo drvo limuna, a u stvarnosti se to dogodilo u Houstonu gdje su lopovi iskopali limunovo drvo i pobjegli s njim.

6. Bart Simpson upoznao je mr. Burnsa u stvarnom životu

Britanac Bart Simpson , optužen za posjedovane vatrenog oružja, pozvan je na sud gdje se trebao pojaviti pred sucem gospodinom Burnsom u Kraljevskom sudu u Warwicku .

7. Grijači za uči u obliku hamburgera

Pojavili su se u epizodi Simpsona iz 1998. i izazvali salve smijeha. Na tu je ideju došao Homer, a 2013. Josh Gates, voditelj relity showa "Destination Truth", preko Amazona je naručio majicu, a greškom dobio ove neobične grijače, prenosi 24sata.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close