Donosimo film

Tri mostarska studenta u avanturi života

Lifestyle / Flash | 16. 02. 2016. u 20:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica studenata politologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru prijavila su se na Red Bull avanturu života ”Red Bull Can You Make It?” i ušla u finalni dio ovog natjecanja.

Sa mostarskog Sveučilišta prijavio se samo jedan tim pod nazivom ''Spartans'' kojeg čine Livnjak Sven Đikić, Ljubušak Mate Matić i Širokobriježanin Ivan Zovko. Video su snimali u Mostaru želeći na taj način promovirati grad u kojem studiraju i uz kojeg ih vežu najljepše uspomene, one iz studentskih dana.

''Na ideju smo došli tako sto smo vidjeli da se nitko sa Sveučilišta u Mostaru nije prijavio na ovo natjecanje koje je popularno i medijski popraćeno u cijelom svijetu, te nismo htjeli da naše Sveučilište ostane bez predstavnika, mislimo da na ovaj način možemo promovirati naše Sveučilište'', ističe za Bljesak.info Ivan Zovko.

U 2016. godini, ukupno će 165 timova iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta imati svega jedan tjedan (12-19. travnja) da proputuju više od 1.000 kilometara diljem Europe od jedne od pet početnih točaka do cilja u Parizu, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu.

Na stotine timova diljem svijeta snimilo je video spotove, a u tijeku je online glasovanje. Među brojnim timovima su i tri studenta sa Sveučilišta u Mostaru kao jedini tim s te ustanove, a za njih možete glasovati klikom OVDJE.

''Po saznanju da je prijavljeno dvadesetak ekipa sa svih sveučilišta iz BiH, samo sa mostarskog Sveučilišta nitko, u meni i moja dva prijatelja probudio se inat pa smo se prijavili za ovo svjetsko natjecanje'', rekao je za Bljesak.info Mate Matić, student iz Ljubuškog.

Dnevni program na Red Bull TV pratit će njihove priče, a ocjenjivanje će biti zasnovano na tri čimbenika: Izazovi na kontrolnim punktovima, pratitelji na društvenim mrežama i obavljanje zadataka sa ''Liste avantura''. Ovdje se ne radi o tome koji će tim prvi stići na odredište – putovanje i avantura su ono što je važno.

''Ovo je veliki izazov za nas zato očekujemo potporu kolega studenata i svih vas čitatelja da zastupamo mostarsko Sveučilište na ovom natjecanju. Trebat će puno napora i žrtve da bi uspješno završili ovo avanturu'', poručio je za Bljesak.info Sven Đikić, student iz Livna.

Prijave za natjecanje ”Red Bull Can You Make It?” su zatvorene i u srijedu je počelo online glasovanje za izbor najboljih timova, koji će sudjelovati u natjecanju. Glasovanje traje od 15. do 25. veljače i odlučit će tko će u travnju spakirati prtljagu i krenuti na ludo putovanje Europom, na kojem su jedino sredstvo za plaćanje limenke Red Bulla s kojima natjecatelji moraju platiti prijevoz, spavanje, hranu i piće. Među njima ima mjesta i za jedan tim iz BiH.

''Ukoliko dobijemo vašu potporu učiniti ćemo sve da se na konačnom odredištu nađe ime mostarskog Sveučilišta na prvom mjestu. Skupili smo dovoljno hrabrosti i odvažnosti da se prijavimo na ovo natjecanje među tisuće timova iz cijelog svijeta od kojih će 165 timova biti na završnom natjecanju te da naše mostarsko Sveučilište ne ostane izvan konkurencije zato vas molimo da nas svojim glasom podržite te da glasujete za nas putem svojih Facebook profila. Mi smo spremni, a vi?'', zaključuje razgovor za Bljesak.info Ivan Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close